in

Οι εργαζόμενοι τού Νοσοκομείου Νεάπολης παρουσιάζουν την αλήθεια

Επειδή μάλλον η σιωπή των εργαζομένων του Γ.Ν.-Κ.Υ.-Νεαπόλεως “Διαλυνάκειο” εκλαμβάνεται ως συναίνεση και αποδοχή των όσων λέγονται και γράφονται από διάφορους ”καλοθελητές” παραμερίζοντας, αποκρύπτοντας ή και αγνοώντας την πραγματικότητα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να “σπάσουν” τη σιωπή τους αναφέροντας πραγματικά στοιχεία κ γεγονότα ώστε να μπει στη σωστή του βάση το όλο θέμα που συνεχώς ανακυκλώνεται σχετικά με την ενίσχυση του ΓΝΑΝ με προσωπικό του Διαλυνακείου.
Ο ορισμός της Παθολογικής κλινικής του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης ως κλινική νοσηλείας πιθανών και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid 19 έγινε με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για το λόγο αυτό η κλινική παραμένει ”κλειστή” για εκτός Covid περιστατικά ήδη από τον Μάρτιο αυτού του χρόνου. Οποιεσδήποτε αντιρρήσεις και ενστάσεις για την ύπαρξη δύο κλινικών Covid σε Αγ. Νικόλαο και Νεάπολη καλό θα ήταν να απευθυνθούν κεντρικά, εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και γιατί όχι να επιστρέψει η παθολογική κλινική στην πρότερη λειτουργία της, επιθυμία που έχουμε και οι ίδιοι ήδη εκφράσει.
Καλούμε τους συναδέλφους να παραδεχτούν δημόσια την αλήθεια! Ποιά αλήθεια; Αυτή που εδώ και μήνες το ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεαπόλεως κρατάει τα ΤΕΠ και μέρος της Παθολογικής κλινικής του ΓΝΑΝ ανοικτά και σε πλήρη λειτουργία πριν ακόμα την κήρυξη της πανδημίας, και έπειτα απ’ αυτήν, με εφημερίες των Γενικών Ιατρών και των Παθολόγων του! Για να μη μιλήσουμε για την στελέχωση των ΤΟΜΥ Αγ. Νικολάου με έναν Παθολόγο και δύο Γενικούς Ιατρούς της Νεάπολης! Ας πούμε όμως ότι εδώ και χρόνια η μοναδική Παιδίατρος του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης πραγματοποιεί τις εφημερίες της στο ΓΝΑΝ. Ας αναφέρουμε ότι και δύο άτομα από το προσωπικό εστίασης της Νεάπολης εδώ και μήνες καλύπτουν ανάγκες του ΓΝΑΝ. Ας πούμε και για τις μετακινήσεις νοσηλευτριών σε τμήματα του ΓΝΑΝ για κάλυψη έκτακτων αναγκών κατά διαστήματα. Ο κατάλογος μακρύς!Και όλα αυτά να γίνονται πολλές φορές εις βάρος της ίδιας του της λειτουργίας, κυρίως της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας, καθώς το προσωπικό είναι μετρημένο, άρα οποιαδήποτε απομάκρυνση αφήνει κενό που δεν μπορεί να καλυφθεί! Επομένως το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης συνδράμει ήδη τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του Κεντρικού Νοσοκομείου του Νομού κυρίως κρατώντας ανοικτά τα ΤΕΠ αλλά μάλλον όπως ομολογεί δημόσια η συνάδελφος δεν το γνωρίζει ή το ξέχασε κ ζητάει και άλλη ενίσχυση…. Γιατί άραγε;;
Δύο προκηρύξεις για ιατρικό προσωπικό το 2020 στο ΓΝΑΝ, Φεβρουάριο η μία και Σεπτέμβριο η άλλη. Νευρολόγο, Βιοπαθολόγο, Αναισθησιολόγο, Χειρουργό, Ακτινολόγο και
Παιδίατρο, αυτές ήταν οι ελλείψεις τον Φεβρουάριο,6 θέσεις, καμία για την επάνδρωση του αυτοτελούς τμήματος του Τ.Ε.Π. Καρδιολόγο ή Χειρουργό ή Πνευμονολόγο-Φυματιολόγο και Χειρουργό ή Ορθοπαιδικό για το Τ.Ε.Π., 2 θέσεις στην προκήρυξη του Σεπτεμβρίου. Κανένας Παθολόγος, κανένας Γενικός Ιατρός. Δεν θα αναφερθούμε στις προκηρύξεις του 2019 που κινούνται στο ίδιο πλαίσιο ούτε θα υποδείξουμε πως θα γίνει η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού σε μια άλλη νοσοκομειακή μονάδα, στοιχεία και τροφή για σκέψη παρέχουμε και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!
Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης ”Διαλυνάκειο” με αίσθημα ευθύνης από την αρχή της πανδημίας στηρίζουν τόσο τους ασθενείς του Νοσοκομείου τους όσο και τους ασθενείς του Κεντρικού Νοσοκομείου του Νομού, έμπρακτα και εις βάρος της περιορισμένης εξαιτίας αυτού, προσωπικής τους ζωής που επηρεάζει τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Στόχος τους να καταπραϋνουν τα συμπτώματα των ασθενών τους, να απαλύνουν τον πόνο τους, να βελτιώσουν όσο είναι δυνατόν και με όσα μέσα διαθέτουν την κατάσταση τους, αφήνοντας το σχεδιασμό στο Υπουργείο, στην Υ.ΠΕ. και στους Διοικητές του. Επειδή περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ανάμεσα σε ΔΥΟ Νοσοκομεία δεν έχουν την πολυτέλεια να αναλώνονται σε άσκοπες και ανούσιες δηλώσεις, δεν είναι απλά συνδικαλιστές, είναι μαχητές και αποδεικνύεται σχεδόν κάθε μέρα εκεί, στην πρώτη γραμμή!!Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι επιτέλους ότι σ’ αυτόν τον κοινό αγώνα δεν είμαστε αντίπαλοι ούτε εχθροί! Ένας πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας! Η καλύτερη παροχή φροντίδας υγείας στα νοσοκομεία μας!!!!
Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του
Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης “Διαλυνάκειο”