in , , , , , ,

Οι εργαζόμενοι πληρώνουν για διακοπές που ΔΕΝ κάνουν, video – voice

Οι εργαζόμενοι έχουν κρατήσεις στους μισθούς για τον κοινωνικό τουρισμό που όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν.
 
Αν και έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις συμμετοχής των εργαζομένων και των δικαιούχων στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης μιλώντας στο Λατώ 103,3 και στην εφημερίδα  ΑΝΑΤΟΛΗ είπε ότι πραγματικά δεν μπορεί να καταλάβει την μανία των τελευταίων κυβερνήσεων, μανία που εκφράζεται στις πλάτες και την υπομονή των εργαζομένων.
 
«Μετά την κατάργηση με το μνημόνιο του 2012  της εργατικής εστίας και της εργατικής κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δεν καταργήθηκαν οι εισφορές και οι κρατήσεις των εργαζομένων προς του δύο αυτούς οργανισμούς και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στην διάθεση μου είχαν μαζευτεί από τις εισφορές αυτές περίπου 360 περίπου εκατομμύρια ευρώ από τα οποία το μνημόνιο έδινε για τον κοινωνικό τουρισμό τα 10 από αυτά. Και αυτά όμως δυστυχώς δεν αγγίζουν τους εργαζόμενους της Κρήτης ούτε και  φέρνουν άλλους εργαζόμενους ή δικαιούχους  στην Κρήτη πλέον  για διακοπές διότι τα κόστη στα μεταφορικά είναι τεράστια. Αυτό βέβαια λειτουργεί και σε βάρος των μικρών οικογενειακών μονάδων που χρόνια τώρα ενισχύονταν από τον κοινωνικό τουρισμό, ξέρω μονάδες εδώ στην περιοχή μας όπου πραγματικά λειτουργούσαν εξ αιτίας των προγραμμάτων αυτών και είχαν και προσωπικό ενώ τώρα είναι σχεδόν όλα τους κλειστά. Μην ξεχνάμε ακόμα ότι οι δικαιούχοι που έρχονταν για διακοπές με τον κοινωνικό τουρισμό δεν είχαν βραχιολάκι και έτσι έτρωγαν στις ταβέρνες ενώ ψώνιζαν και τα αναμνηστικά τους δώρα και έκαναν και τις εκδρομές τους  Τότε με το λουκέτο στην εργατική εστία δεν βρήκαμε συμμάχους μας τους ιδιοκτήτες των μικρών αυτών μονάδων με αποτέλεσμα τελικά όλοι να είμαστε χαμένοι.» λέει ο ίδιος.
 
Ακόμα αναρωτιέται ο κ. Πεπόνης πως άφησε η κυβέρνηση να ακυρωθούν οι κατακτήσεις αυτές των οργανισμών που επί της ουσίας δεν στοίχιζαν σε τίποτα της πολιτεία καθώς λειτουργούσαν με τις κρατήσεις των εργαζόμενων και των εργοδοτών  οι οποίες συνεχίζονται ναι μεν να γίνονται χωρίς να ξέρει κανείς που πάνε τόσα χρήματα. «Την προηγούμενη κυβέρνηση την είχε πιάσει φρενίτιδα να τα καταργήσει όλα και μέσα σε αυτά κατάργησε και οργανισμούς που έδιναν το δικαίωμα στον κάθε εργαζόμενο  και δικαιούχο να ελπίζει σε κάποια πράγματα.»πρόσθεσε.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ