in ,

Οι επιχειρήσεις δείχνουν το ανθώπινο πρόσωπο τους

Με αφορμή τη δωρεά κλινοσκεπασμάτων από το ξενοδοχείο BLUE PALACE RESORT & SPA στο τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  είχαμε μια σύντομη κουβέντα με τον Γενικό Διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Κρεμαστιώτη.
 

  • Είναι η πρώτη φορά που η επιχείρηση την οποία διευθύνετε κ. Κρεμαστιώτη προσφέρει φιλανθρωπικό έργο;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανταποκρινόμαστε σε μυνήματα ανάγκης και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Πατήρ Γεώργιο Τζάβλα , ο οποίος έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Στην αρχή κάθε νέας τουριστικής σαιζόν αλλά και στο τέλος στέλνουμε τρόφιμα στο Κέντρο Προστασίας Παιδιών Νεάπολης. Έχουμε βοηθήσει τη μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδος. Φέτος με το τέλος της  τουριστικής περιόδου θεώρησαμε ότι με τη δωρεά κλινοσκεπασμάτων θα βοηθήσουμε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οποιοσδήποτε χτυπήσει τη πόρτα μας και έχει αληθινή ανάγκη ανταποκρινόμαστε στα πλαίσια του λογικού και του θεμιτού για εμάς.
 

  • Πως ήταν η τουριστική περίοδο που πέρασε για το BLU PALACE;

Ήταν μια πολύ καλή χρονιά το 20017. Ευελπιστούμε ότι θα είναι και η επόμενη. Tα μυνήματα που έχουμε ως τώρα κυρίως από τις Ευρωπαικές αγορές  είναι ευχάριστα και ενθαρυντικά. Φέτος το ξενοδοχείο θα ανοίξει στις 21 Απριλίου, μια συνήθης ημερομηνία για εμάς.
 

  • Τι εθνικότητες φιλοξενείτε;

Πρώτη είναι η Αγγλική αγορά, ακολουθεί η Αμερικάνικη και μετά η κεντρική Ευρώπη κυρίως με τους Γερμανούς
 

  • Οι ξένοι ταξιδιώτες που έρχονται στο νησί μας βλέπετε να έχουν επηρεαστεί και αυτοί από την οικονομικη κρίση;

Η  κρίση πλήττει την οικονοµία σε παγκόσµιο επίπεδο. ∆εδοµένου ότι η κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήµατα η κρίση αυτή έχει επηρεάσει ποικιλοτρόπως την παγκόσµια αγορά και τον τουρισμό. Αυτό το διακρίνουμε και στους επισκέπτες μας που τα τελευταία χρόνια δεν καταναλώνουν και προσέχουν πολύ πού ξοδεύουν τα χρήματά τους .
Πάντως παρά την οικονομική κρίση όπως σας είπα έχουμε αισιόδοξα μυνήματα για τον ελληνικό τουρισμό και αυτό οφείλετε κυρίως στους ανθρώπους του τουρισμού που δίνουν καθημερινή μάχη, ώστε οι επισκέπτες μας να φεύγουν από τη χώρα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

  • Πιστεύετε ότι αν   ανοίξουν οι ανταγωνιστικοί προορισμοί η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ;
    Η Ελλάδα δεν είναι ένας  ευκαιριακός προορισμός. Θα πρέπει όμως η επόμενη μέρα να μας βρει καλύτερους. Πρέπει να είμαστε κάποια βήματα μπροστά όταν ανοίξουν οι αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

 

  • Σας ευχαριστώ κ. Κρεμαστιώτη και εύχομαι η δική σας προσφορά να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες επιχειρήσεις γιατί πραγματικά υπάρχουν συνάνθρωποι μας που βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις .  

 
Άννα Μετζογιαννάκη Τζώρτζη