in

Οι εκπαιδευτικοί του Αγίου Νικολάου ενημερώθηκαν για τους σεισμούς [VIDEOS&PICS]

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας οργάνωσε σήμερα στην αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου ημερίδα ενημέρωσης εκπαιδευτικών για τους σεισμούς.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Ο.Α.Σ.Π., ώστε αυτοί με τη σειρά τους να μπορούν να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και τους μαθητές τους και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου στο χώρο του σχολείο.

Σε κάθε εκπαιδευτικό μοιράστηκε από ένα φυλλάδιο με τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά τον σεισμό. Οι πληροφορίες πολλές και χρήσιμες, θα μπορούσαν να φανούν καταλυτικές και να προστατεύσουν άπαντες σε περίπτωση σεισμού, μιας και η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την έκτη στον κόσμο από άποψη σεισμικότητας.

Την ημερίδα άνοιξε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κος Βασίλης Αϊβαλιώτης που επεσήμανε την αναγκαιότητα ενημέρωσης όλων των εκπαιδευτικών για τους σεισμούς και την πρόληψη μέσα στα σχολεία.

fonien.gr - Αιβαλιώτης - Ημερίδα αντισεισμικής προστασίας (27-3-2018)


Επίσης στην κάμερα του fonien.gr μίλησε αποκλειστικά η προιστάμενη τμήματος εκπαίδευσης και ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Οργανισμού κ Προστασίας(Ο.Α.Σ.Π.) κα Ασημίνα Κούρου.

fonien.gr - Άγιος Νικόλαος - ΟΑΣΠ Ασημίνα Κούρου


Ν.Μ.