in , ,

Οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν θα είναι τη  Δευτέρα 12/11/2018 στα σχολεία του νομού

Ως αιρετοί εκπρόσωποι αλλά και ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. είχαμε ασκήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα πίεση προς την πολιτική ηγεσία προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες στον ευαίσθητο αυτόν τομέα της εκπαίδευσης.

Μετά τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σας ενημερώνουμε πως στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου προσλήφθηκαν την Τρίτη 6/11 και Τετάρτη 7/11:

  • 27 Δάσκαλοι για παράλληλη στήριξη
  • 6 Νηπιαγωγοί για παράλληλη στήριξη
  • 6 Δάσκαλοι για Τμήματα Υποδοχής ΖΕΠ
  • 2 Δάσκαλοι για Γενική Αγωγή
  • 12 Δάσκαλοι  για τμήμα ένταξης
  • 2 νηπιαγωγοί για ειδικό νηπιαγωγείο και τμήμα ένταξης
  • 3 Νηπιαγωγοί

 

Οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν θα είναι τη  Δευτέρα 12/11/2018 στα σχολεία τους.

 

Δε θα ανεχτούμε σε καμία περίπτωση να επαναληφτεί η φετινή υποστελέχωση του νομού Λασιθίου σε δομές ειδικής αγωγής. Ενώ στην Γενική αγωγή είχαμε ικανοποιητική (άλλα όχι πλήρη)  από την πρώτη φάση στην ειδική αγωγή τα κενά δημιουργούσαν σοβαρά ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων μέχρι τώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα ειδικά σχολεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου. Αποτέλεσμα να μείνουν άδεια το 2/3 των Τμημάτων Ένταξης και Ειδικών Σχολείων και τα 4/5 των παράλληλων στηρίξεων.

Μετά  από πίεση που ασκήθηκε στον Περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ & ΔΕ Εκπαίδευσης Κρήτης κατά τη σημερινή κινητοποίηση 9/11/2018 υπήρξε η δέσμευση για την ταχύτερη δυνατή κάλυψη των κενών σε ΕΒΠ & ΕΕΠ (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό ) στο Ειδικό Σχολείο Ιεράπετρας το οποίο έμεινε εκτός στην κατανομή της Ά Φάσης, οδηγώντας τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του ειδικού σχολείου σε απόγνωση και αντιδράσεις.

Τα νέα κενά

 

  ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΕΝΑ
1 3ο Νηπιαγωγείο Σητείας 1 Τ.Ε.
2 4ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου 1
3 5ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας 1
4 4ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας 1

 

 

Επισημαίνουμε γι’ άλλη μια φορά πως αυτό που απαιτείται είναι να πραγματωθούν άμεσα οι μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο.