in , ,

Οι δημόσιες υπηρεσίες και τα …χάλια τους.

Οι μειώσεις στο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στην δημόσια διοίκηση είναι δεδομένες και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν ουσιαστικά προβλήματα στην λειτουργία πολλών υπηρεσιών. Όλοι κάνουν παράπονα για ελλείψεις σε προσωπικό, είτε ειδικευμένο είτε ακόμα και βοηθητικό.

 

Πληγές υπάρχουν και στην αυτοδιοίκηση ή πρώτου ή δευτέρου βαθμού και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά αυτό. Υπάρχουν δε και περιπτώσεις που καταγράφονται από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι και ζητούν με κάθε τρόπο τα κενά αυτά να επιλυθούν και δη να μην παίζουν με την δημόσια καθαριότητα και υγιεινή.

 

Πολίτης  που πρόσφατα εξυπηρετήθηκε από υπηρεσία που στεγάζεται στο κτίριο της Π.Ε του νομού χρειάστηκε να πάει στην τουαλέτα όπου και αντίκρισε την εικόνα που βλέπεται. Εξοργισμένη η πολίτης αποχώρησε αισθανόμενη ότι προσβάλλεται η αξιοπρέπεια της, όπως μας σχολίασε.

 

Ρωτήσαμε την αντιπεριφερειάρχη Πελαγία Πετρτάκη αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την υπηρεσία που καθαρίζει τους χώρους και μας είπε ότι όλα κυλούν φυσιολογικά με βάση τις συμβάσεις που υπάρχουν ενώ χαρακτήρισε το συμβάν ως τυχαίο περιστατικό λόγο και των αργιών που προηγήθηκαν.

16 4 15 εδω ζουμε

«Τα κενά και οι ελλείψεις είναι δεδομένα σε προσωπικό και όχι μόνο.» είπε, όμως σε ότι αφορά την καθαριότητα στους κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Παρόλα αυτά γνωρίζουμε ότι πολλές φορές οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όχι μόνο στην Π.Ε του νομού αλλά και στους Δήμους και σε άλλες υπηρεσίες, φροντίζουν πολλές φορές μόνοι τους για την καθαριότητα των χώρων εργασίας τους λόγο ακριβώς των ελλείψεων αυτών και μην μπορώντας να ανεχτούν την δυσοσμία και την άσχημη εικόνα με τα σκουπίδια, είτε από λάσπες, σκόνη και ότι άλλο μαζεύεται.

 

«Μια ο ένας και μια ό άλλος συνάδελφος παίρνουμε σακούλα απορριμμάτων και γυρνάμε όλα τα γραφεία για να μαζέψουμε τα καλαθάκια.» σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ εργαζόμενος σε υπηρεσίας της πόλης του Αγίου Νικολάου.

 

ΘΑΝΟΣ Κ.