in ,

Οι γονείς μετά την συνάντηση τους με τον Δήμαρχο, ξέρουμε τα προβλήματα, λύσεις θέλουμε

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/11 του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου με τον Δήμαρχο κ. Α. Ζερβό και υπηρεσιακούς παράγοντες συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα της σχολικής στέγης στον δήμο μας, η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και η συμβολή των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου στην αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στα σχολεία μας.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι τα σχολικά κτήρια χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις και ότι θα πρέπει να αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα στο τεχνικό σχεδιασμό του δήμου. Όπως ενημερωθήκαμε σχετικά, άμεσα θα αρχίσουν οι εργασίες στο ΕΠΑΛ Νεαπόλεως ώστε να προληφθεί η νέα σχολική χρονιά για την προσωρινή μεταστέγαση του Γυμνασίου και Λυκείου Νεάπολης καθώς και οι απαραίτητες εργασίες για την μόνωση της στέγης του κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης. Επίσης, ορίσθηκε από την δημοτική αρχή ως αρμόδιος συνομιλητής για τα θέματα της σχολικής στέγης, ο κ. Ι. Στεφανάκης, ώστε να υπάρξει συστηματική συνεργασία με την Ένωση και αλληλοενημέρωση.
Όσον αφορά  το μείζον θέμα του αντισεισμικού ελέγχου στα σχολεία του δήμου, η Ένωση έλαβε την διαβεβαίωση του κ. Ζερβού ότι κανένα σχολικό κτήριο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας. Επίσης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει προχωρήσει στην παραγωγή σχεδίων – κατόψεων για τα σχολικά κτήρια ώστε να γίνουν οι αντίστοιχες μελέτες πυρασφάλειας.
Για την λειτουργία των ΚΔΑΠ θα υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών για εξεύρεση λύσης ώστε να μην στερηθούν οι οικογένειες του δήμου μας αυτή την τόσο σημαντική δομή και το 2020.
Τέλος, η Ένωση ενημέρωσε τον κ. δήμαρχο για τη συνάντηση των φορέων που πραγματοποιήθηκε στις 20/11 με πρωτοβουλία της για την αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στα σχολεία μας. Το Δ.Σ. ζήτησε και απέσπασε την δέσμευση της δημοτικής αρχής για την  συμβολή και συμμετοχή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου στην ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.
Το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάουρ