in ,

Οι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων – Δύσκολα για ΠΑΟΚ ΑΕΚ και ΠΑΣ, στα «μαλακά» ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακος!

 
Βατή η κλήρωση για τους πρωταθλητές Ελλάδας που θα αντιμετωπίσουν ή την ομάδα από την Μολδαβία ή τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έχουν επικρατήσει 3-2 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ με δεδομένους τους πιθανούς αντιπάλους που είχε απέναντί του ο «Δικέφαλος του Βορρά», αλλά και το γεγονός ότι ο Άγιαξ βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες να περάσει στην επόμενη φάση.
Οι Θεσσαλονικείς είχαν αντιμετωπίσει τον «Αίαντα» και το 2010, είχαν αποκλειστεί με δύο ισοπαλίες (1-1 και 3-3) με τον σημερινό προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, να σκοράρει στον αγώνα του Άμστερνταμ.
Ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης», ενώ ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει πρώτα στην Ολλανδία.
Οι πρώτοι αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 2 και 3 Αυγούστου. Τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι προγραμματισμένα για τις 13-14 Αυγούστου και 23-24 του ίδιου μήνα, ενώ ηκλήρωση των πλέι οφ θα γίνει στις 5 Αυγούστου.
Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί τελικά στα πλέι οφ, τότε ο αντίπαλός του εκεί θα είναι σαφώς πιο δύσκολος… ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Λέγκια Βαρσοβίας, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λουντογκόρετς και Κοπεγχάγη είναι κάποιες από τις ομάδες που θα μπορεί να τεθούν αντιμέτωπες με τους «ερυθρόλευκους». Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ, εφόσον συνεχίσει στη διοργάνωση, θα είναι και πάλι στους αδύναμους της κλήρωσης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αν κάποια από τις δύο ελληνικές ομάδες αποκλειστεί στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Αντιστοίχως, αν αποκλειστούν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε αυτόματα συνεχίζουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Θυμίζουμε ότι απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχουν περάσει οι Ρεάλ Μαδρίτης (ως κάτοχος του τίτλου), Μπαρτσελόνα, Λέστερ, Μπάγερν, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Σεβίλλη (ως κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ), Νάπολι, Λεβερκούζεν, Βασιλεία, Τότεναμ, Ντιναμό Κιέβου, Λιόν, Αϊντχόφεν, Σπόρτινγκ, Μπριζ και Μπεσίκτας.
Στο Europa League
Την γαλλική Σεντ Ετιέν θα αντιμετωπίσει το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια στην προσπάθεια του να προκριθεί στα play off του Europa League. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο «Ζοφρουά Γκισάρ» με τον επαναληπτικό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
Ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του την ΑΪΚ Στοκχόλμης ή την Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ με τον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες να λήγει με νίκη των Σκανδιναβών εντός έδρας (1-0). Οι «πράσινοι» θα δώσουν τον επαναληπτικό στην Λεωφόρο. Υπενθυμίζεται πως την σουηδική ομάδα είχε αποκλείσει με δύο νίκες στον τρίτο προκριματικού του περσινού Europa League ο Ατρόμητος.
Η τύχη δεν χαμογέλασε στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη που σε περίπτωση που καταφέρει στον επαναληπτικό της Νορβηγίας να σφραγίσει την πρόκρισή της (3-0 το πρώτο ματς), θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ολλανδική Άλκμααρ, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στο «AFAS Stadion».
Οι πρώτοι αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 4 Αυγούστου. Τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι προγραμματισμένα για τις 18 Αυγούστου και 25 του ίδιου μήνα, ενώ η κλήρωση των πλέι οφ θα γίνει στις 5 Αυγούστου.