in , , , ,

Ξυπνά το ενδιαφέρον…

Μετά από τα κείμενα που τελευταία έχουν δημοσιευτεί στην ΑΝΑΤΟΛΗ έχει ξυπνήσει το ενδιαφέρον αρκετών σε ότι έχει να κάνει με την προβολή του Φραρό, την μονής των Φραγκισκανών που βρίσκεται στην περιοχή του ΕΠΑΛ Νεάπολης στο δρόμο για Βουλισμένη.  

Στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες τόσο από τον πρώην Δήμο Νεάπολης για την ανάδειξη του που όμως δεν είχαν ολοκληρωθεί. Και στα χρόνια όμως του Καλλικράτη έγιναν βήματα ώστε ο κόσμος να ενημερωθει και να μάθει πιο πολλά για το μνημείο αυτό, τόσο με δράσεις πολιτισμού όσο και με δράσεις εθελοντικού καθαρισμού του. 

Το θέμα είναι να γίνει εκ νέου μια προσπάθεια ενταγμένη ακόμα και σε αυτές της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού από την στιγμή μάλιστα που και η τοπική εκκλησία δεν έχει κανένα πρόβλημα ή διαφορετική άποψη στο θέμα. 

Ήδη από ότι μαθαίνουμε προετοιμάζεται μια συνάντηση στο επόμενο διάστημα η οποία θα είναι ανοικτή με την συμμετοχή όλων των φορέων ώστε να φανεί η δυναμική μιας πρωτοβουλίας που θα αναπτυχθεί στην περιοχή για να τονωθεί η αναγνωρισιμότητα και παράλληλα επισκεψιμότητα του χώρου σε βάθος χρόνου. 

Τώρα λοιπόν που το θέμα έχει εκ νέου αναδειχθεί θα παραμένουμε και την συμμετοχή των ανθρώπων της νέας δημοτικής αρχής τόσο σε επίπεδο τοπικής Δημοτικής κοινότητας Νεάπολης όσο και του Δήμου γενικότερα από την στιγμή που θα πρέπει όλες οι κινήσεις προώθησης και προβολής να είναι ενιαίες ώστε να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΘΑΝΟΣ Κ.