in , , , , , ,

Ξεπερνά τα όρια της υπομονής η ταχύτητα του και καλά VDSL internet.

Το γραφείο μου βρίσκεται στο τοπικό διαμέρισμα Μαρδατίου Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου, στην μέση σχεδόν της διαδρομής προς Κριτσά.
 
Από την αρχή γνώριζα πως μακριά από το μεγάλο αστικό κέντρο σαφώς θα είχα προβλήματα με την σύνδεση στο internet καθώς όλοι οι πολίτες τούτης της χώρας θα πρέπει να ζούμε σε μεγάλες πόλεις για να έχουμε ότι έχουν όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες.
Πριν μήνες όταν μεταφέρθηκε η γραμμή μου εδώ μου είπαν από την Forthnet ότι φτάνει το DSL μια χαρά εδώ οπότε το πακέτο έως 24mbs θα έτρεχε κανονικά, σαφώς και κάτι τέτοιο δεν έγινε ΠΟΤΕ.
Μετά ήρθε το VDSL πιο γρήγορο λέει εως 50 Mbps ! Έκανα αίτηση στο γραφείο του Αγίου Νικολάου με την ανανέωση του συμβολαίου μου σαφώς και παράλληλα πακέτο για πρόγραμμα στην NOVA, full παρακαλώ!
Ήρθε το modem, το σύνδεσα και η ταχύτητα ήταν 1,345 up και 7,096 down !!!!! Πήρα τηλέφωνο ήρθε τεχνικός της εταιρίας μέτρησε ξανά μέτρησε, μίλησε ξανά μίλησε με την Αθήνα…ΤΙΠΟΤΑ… Πήγε στο κουτί έξω από το σπίτι και εκεί μέτρησε 17 mbs οπότε λογικό μέσα στο σπίτι λόγω παλαιάς καλωδίωσης ίσως  να χάνονται 10 Mbps.
15 5 16 fortnet
Και πάλι όμως 50 δεν έρχονται οπότε φταίει ο ΟΤΕ. Το δίνουν βλάβη στον ΟΤΕ έρχεται μετά από 2 μέρες τεχνικός του ΟΤΕ και μια από τα ίδια μετά ξανά μετρά, αλλάζει καλώδια και γραμμές τα 20 Mbps δε τα περνάει με τίποτα κανένα ζευγάρι….Άρα!!!! 50άρι εδώ δεν φτάνει και ας το  δικαιούμαι και ας το πληρώνω και ας έχουν άλλοι εδώ κοντά όπως το κατάστημα από τον Αγιο Νικόλαο μου έχει πει….
Ακόμα ψάχνουν να δουν ποιος και τι και εγώ δεν έχω καμία επικοινωνία μαζί τους 3 μέρες τώρα.
 
Λύση; Από το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μου είπαν πως ή μένω ως είμαι, να πληρώνω δηλαδή για 50άρι και ας έχω 17άρι 59 ευρώ τον μήνα  ή πάω ξανά στο adsl που δεν ξεπερνάω τα 2,5 Mbps και πληρώνω μαζί με nova πάντα 44 ευρώ τον μήνα.
 
ΟΥΤΕ ΛΟΓOΣ ΔΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ αφού έχω υπογράψει για 2 χρόνια και να με αποδεσμεύσουν χωρίς “ποινή” από το συμβόλαιο μου……
Συμπέρασμα κανείς;
 
Θάνος Κορομπύλιας
korobilias@gmail.com
6944460295