in ,

Ξεκινά η αποκριάτικη εβδομάδα της Νεάπολης, fotos

Τρείς είναι οι εκδηλώσεις που τελικά θα γίνουν τις επόμενες μέρες στη Νεάπολης από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των ΝΕΩΝ Νεάπολης για τις φετινές απόκριες. Η προτελευταία εβδομάδα της περιόδου της αποκριάς ανέκαθεν τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια  είχε άρωμα Επάνω Μεραμπέλλου και Νεάπολης συγκεκριμένα με τα μέλη του δραστήριου συλλόγου της πόλης πραγματικά να συμβάλουν τα μέγιστα στο να παρασυρθούν όλοι στο κλίμα των ημερών της αποκριάς.

 

Φέτος με το δεδομένο ότι η περίοδος της αποκριάς ξεκίνησε πριν καν ολοκληρωθεί αυτή των Χριστουγέννων ο χρόνος ήταν ο μεγάλος αντίπαλος των διοργανωτών. Έτσι όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 4 μέρες.

 

Οι ΝΕΟΙ ξεκινούν με τα τσικνίσματα τους στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης όπου οι ψησταριές τους θα τσικνίσουν και φέτος τους πάντες στο πέρασμα τους από την πλατεία. Με κέφι, μουσική, φαγητό και ποτό θα   γίνουν όλοι μια παρέα και θα ξεφαντώσουν στο καταμεσήμερο.

 

Την επόμενη μέρα, όπου οι ΝΕΟΙ στο καλαντάρι τους ανέκαθεν διοργάνωναν την εκδήλωση της ΚιτσοΠαρασκευής ως αντίποινα στην ημέρα που είχε προηγηθεί, φέτος κάνουν το άλμα της αντι-πρόληψης και τα βάζουν με την Παρασκευή και 13.

7 2 15 neaolh 14 (1)

Ενώνουν δυνάμεις, ενώνουν δύο κόσμους και χτίζουν γέφυρα επικοινωνίας και επαφής στο δρόμο της κεντρικής αγοράς με ένα Τρομερά τρομακτικό πάρτι για να ξορκίσουν όλες της προλήψεις και τις δυσιδεμονίες.

 

Σε ρυθμούς προηγούμενων κυρίως δεκαετιών το πάρτι αυτό θα είναι διπλό σε όλα του, θα γίνεται ταυτόχρονα σε δύο μαγαζιά, στα καφέ ΚΕΝΤΡΟΝ και ΔΡΗΡΟΣ, θα παίζουν 2 Dj’s Χρήστος και Ανδρέας, θα είναι και τρομερό και τρομακτικό ενώ θα είναι και απόλυτα διασκεδαστικό.

 

Το Σάββατο θα είναι η μέρα ξεκούρασης και τελικών ετοιμασιών στις λεπτομέρειες για την μεγάλη εκδήλωση που θα ξεκινήσει μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 15 του μήνα στην πλατεία της πόλης.

7 2 15 neaolh 14 (3)

Εκδήλωση με χορευτικά, κλόουν, παραδοσιακό γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους, ανιματέρ, κρουστά, παιχνίδια φουσκωτά και όχι μόνο, διαγωνισμοί μαθητικών ομάδων και ανεξάρτητων γκρούπ, φωτιές, ζωντανή μουσική από τους MotherFunkers band,φαγητό ποτά και κέφι που η ζωντάνια τους στην κυριολεξία θα ξυπνήσει ακόμα και τα αποκριάτικα άρματα των ΝΕΩΝ.

 

Το σλόγκαν των ΝΕΩΝ και της Νεάπολης πριν χρόνια όταν γίνονταν παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών ήταν «είναι το πρώτο που θα γίνει στο νησί, έλα και εσύ» τα τελευτά χρόνια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων μπορεί να έχει αλλάξει όμως η διάθεση το κέφι και το μπρίο όλων έχουν ενταθεί, οπότε με την βοήθεια του καιρού θα είμαστε όλοι εκεί από όπου ξεκίνησε η αποκριά σε όλη την περιοχή.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ