in , ,

Ξεκινάμε για τις…ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014

Νωρίς νωρίς φέτος και λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς θα έχουμε απόκριες και το Σάββατο 8 του μήνα το βράδυ, παραμονή που ανοίγει το τριώδιο που σηματοδοτεί την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων, τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου ΝΕΟΙ Νεάπολης ξεκινούν τις δράσεις τους για την φετινή αποκριά 2014.

 Η «βραδιά καπέλου» και φέτος δίνει το σύνθημα στο κέφι στην δημιουργικότητα, στην συμμετοχή για όλο το Δήμο. 
Η εκδήλωση των ΝΕΩΝ Νεάπολης που χρόνια τώρα ξεκινά τις εκδηλώσεις της αποκριάς κάθε χρόνο από τον καφέ «Σταθμός» μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε με κέφι και φαντασία ένα καπέλο και να πάρουμε μέρος σε ένα διαγωνισμό για το πιο ευφάνταστο καπέλο. Με βάση την εμπειρία της διοργάνωσης το μεγαλύτερο  χειροκρότημα  και τις πιο δυνατές φωνές, αυτοί είναι και οι παράγοντες σαν κριτική επιτροπή, τα καπέλα που έχουν φαντασία, χιούμορ και πρωτοτυπία κερδίζουν. Και φέτος τρία καπέλα θα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό που θα γίνει εντός του καταστήματος εκεί περίπου στις 10 το βράδυ με δικαίωμα συμμετοχής να έχουν πραγματικά όλοι. 
Την εκδήλωση θα συνοδέψουν μουσικά δύο νέοι μουσικοί της περιοχής μας, ο Βαγγέλης Περράκης στην κιθάρα και στο τραγούδι και ο Γιώργος Γεροντής στο λαούτο και στο τραγούδι. Η εκδήλωση δεν έχει εισιτήριο και είμαστε όλοι καλεσμένοι για την πρώτη δόση της φετινής αποκριάτικης περιόδου. 
Με βάση τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων των ΝΕΩΝ και φέτος θα πραγματοποιηθούν τα τσικνίσματα το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης, το κυνήγι του θησαυρού το οποίοι έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η νικήτρια ομάδα του παρισινού παιχνιδιού, θα γίνει και ο παιδικός θησαυρός αλλά και η μεγάλη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους ο Σάββατο στις 22 του μήνα στην αίθουσα του ΕΠΑΛ της πόλης.
ΘΑΝΟΣ Κ.