in , , , , ,

Ξεκίνησε η δίκη της υποθεσης της οργάνωσης στην οποία συμεμτέχουν αστυνομικοί και κτινοτρόφοι απο το Λασίθι.

Σε μια δικαστική αίθουσα κατάμεστη από κόσμο και την αστυνομία να έχει “ζώσει” κυριολεκτικά το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου ξεκίνησε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργούσε, αγόραζε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και όπλα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να μην ληφθούν υπόψη από το δικαστήριο οι απομαγνητοφωνημένες συνδιαλέξεις καθώς όπως τόνισαν παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις στη διαδικασία των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Το δικαστήριο δέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέως κ. Βλάχου σε σχέση με το υλικό το οποίο συνδέεται και με άλλη δικογραφία που αφορά την υπόθεση χασισοφυτείας στο Βραχάσι τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άμεση σύνδεση.

Η εισαγγελέας ωστόσο ζήτησε να συνεχιστεί κανονικά το δικαστήριο εκφράζοντας την άποψη πως αν απο την ακροαματική διαδικασία προκύψει ότι η προανάκριση έγινε χωρίς τη σιωπηρή έγκριση εισαγγελικού λειτουργού θα επανέλθει.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, ενός αστυνομικού που καταθέτει για τις χασισοφυτείες που εντόπισε η αστυνομία και στις οποίες εμπλέκονται οι δράστες.

Στο εδώλιο κάθονται 30 από τους συνολικά 32 κατηγορούμενους ενώ οι δυο απόντες παρίστανται μέσω των δικηγόρων του.

Απο νωρίς στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων προκειμένου να τους συμπαρασταθούν ενώ τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η αστυνομία είναι δρακόντεια.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη περιφρουρεί ολόκληρο το δικαστικό μέγαρο αλλά και την αίθουσα που διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσω μια μαγνητικής πύλης που έχει τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας

Σημειώνεται ότι από τους 32 κατηγορούμενους οι 19 είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση αυτή.

Πρόκειται κυρίως για κτηνοτρόφους που κατοικούν σε Σίσι και Καλό Χωριό, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και δύο αστυνομικοί που φέρονται ότι παρείχαν πληροφορίες στο ηγετικό πυρήνα της ομάδας.

Η ογκώδης δικογραφία της υπόθεσης, που για περισσότερο από ένα χρόνο, ερεύνησαν και ολοκλήρωσαν οι ανακριτές στο Λασίθι, αναμένεται να βρεθεί στο στόχαστρο, από την πρώτη κιόλας μέρα της δίκης, των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η υπόθεση που στηρίχθηκε στην πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των κατηγορουμένων, και αμφισβητείται από την υπεράσπιση των 32 της επικαλούμενης “μαφίας” της Κρήτης, εγείρει νομικά θέματα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

 Αναμένεται με το “καλημέρα” οι συνήγοροι να θέσουν θέμα, εάν είναι νόμιμη η χρήση των εκατοντάδων απομαγνητοφωνημένων σελίδων της δικογραφίας, και θα ζητήσουν να μην ληφθούν υπόψη από το δικαστήριο.

πηγη cretalive.gr