in , , , ,

Ξεκίνησε ένα «μαγικό ταξίδι» στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, [video - pics]

Την Πέμπτη 16 6 ξεκίνησε το ταξίδι των μικρών εξερευνητών, που συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», που υλοποιείται στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αγίου Νικολάου.
20160616_130641 p3
Το ταξίδι περιλαμβάνει όχι μόνο γνωριμία με τον κόσμο του βιβλίου, αλλά και χρώματα, παιχνίδια, κατασκευές και πολλή μα πολλή αγάπη από όλους, εργαζόμενους, εθελοντές και τον ΠΑΟΔΑΝ.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου και πλαισιώνεται από ποικίλες δράσεις, ενθαρρύνοντας την ουσιαστική επαφή των παιδιών με την ανάγνωση και τους χώρους της βιβλιοθήκης.
20160616_104247 p1
Ο Πρόεδρος Χάρης Αλεξάκης, οι εργαζόμενες στον ΠΑΟΔΑΝ Ειρήνη Δραγασάκη και Εργίνα Καναβάκη και η εθελόντρια Ελένη Τζερεμέ παραχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη των δράσεων, που πραγματοποιούνται φέτος για 5η χρονιά.
20160616_125227
«Στο πρόγραμμα φέτος προβλέπεται να γίνουν τριανταμία δράσεις με την συμμετοχή της Κουνδουρείου Βιβλιοθήκης σε ένα δίκτυο με άλλες 125 βιβλιοθήκες της χώρας. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα ‘ταξίδι’ στην διάρκεια του καλοκαιριού και έχοντας μαζί τους το προσωπικό τους ημερολόγιο εξερευνήσεων να συμμετάσχουν στις δράσεις εκεί και να μην χάσουν καμιά από αυτές. Όλες οι εντυπώσεις θα καταγραφούν και θα σταλούν προς μελέτη στην Εθνική Βιβλιοθήκη  ώστε η επόμενη δράση να είναι ακόμα πιο πλήρης, δημιουργική και ενδιαφέρουσα από την στιγμή που θα έχει και τα σχόλια των παιδιών, των γονιών και των εθελοντών», πρόσθεσε η κ. Δραγασάκη και ευχαρίστησε τους γονείς, τους εθελοντές,  τον ΠΑΟΔΑΝ, την Εθνική Βιβλιοθήκη και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ