in

Ξανθός από την Κρήτη: Ετοιμάζεται ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες ασθενών για φακελάκι

Πολυπαραγοντικό φαινόμενο με πολλές δυσλειτουργίες χαρακτήρισε το φακελάκι στα νοσοκομεία, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη, δίνουν σήμερα το παρόν στην ημερίδα που πραγματοποιεί στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, η 7η ΥΠΕ Κρήτης..Η σχέση γιατρού – ασθενούς πρέπει να στηρίζεται σε άλλες βάσεις και να έχει άλλη δομή και να μην μένει όχι ανοχύρωτος ο ασθενής μέσα στα νοσοκομεία. “Όχι ανοχή και συγκάλυψη”, είπε, προσθέτοντας ότι θα λειτουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα γίνονται ανώνυμες καταγγελίες ασθενών για φακελάκι.
111.jpg

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας μεταξύ άλλων ομιλητές θα είναι  ο Χρήστος Μελάς Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα- τος Νοσηλευτικής Α.Τ.Ε.Ι. ο οποίος  θα αναπτύξει το θέμα  «Το φαινόμενο του χρηματισμού με νούμερα: Αποτελέσματα μελέτης στα Νοσοκομεία της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης»
Επίσης ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανώλης Τζανάκης  ο οποίος θα μιλήσει για την «Ιατρική και οικονομικό συμφέρον: μια πολύπλοκη ιστορική σχέση» ενώ η νομική Σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη θα αναπτύξει το θέμα «Ο Ασθενής αντιμέτωπος με την διαπλοκή στο Σύστημα Υγείας».
Από την πλευρά του ο Νευροχειρουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Βάκης θα μιλήσει για τον  ρόλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη διαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης των νέων.

ΠΗΓΗ: ekriti.gr