in

Ξαναχτύπησαν οι Βάνδαλοι

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται συνεχή αλλά και περίεργα φαινόμενα βανδαλισμών και κλοπών καθώς και ενέργειες και πρακτικές άγνωστες προς την κουλτούρα και την συμπεριφορά των Σητειακών, οι οποίες υποβαθμίζουν και δυσφημούν μια πολιτισμένη και φιλήσυχη περιοχή όπως είναι ο Δήμος μας.
Βανδαλισμός της αναμνηστικής πλάκας του Προέδρου της Δημοκρατίας, σπάσιμο σχαρών προστασίας και κλοπή ηλεκτρικών στοιχείων στον χώρο της ανάπλασης, συνεχή φθορά και καταστροφή κάδων καθαριότητας, κλοπή 150 ξύλινων υποστηριγμάτων δένδρων είναι ορισμένα από τα μέχρι τώρα ανδραγαθήματα τους.
Και προχθές ξανακτύπησαν. Έσπασαν με αιχμηρό όργανο μια σειρά από πλακάκια που αποτελούσαν επένδυση του συντριβανιού της πόλης μας. Παράλληλα παρατηρούνται περίεργες συμπεριφορές ειδικά στον τομέα της καθαριότητας όπως φθορές κάδων απορριμμάτων, σκουπίδια και σακούλες έξω από μισοάδειους ή και άδειους κάδους απορριμμάτων, διασκορπισμένα απορρίμματα, ψόφια ζώα σε κάδους ανακύκλωσης και γενικά ενέργειες που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και δημιουργούν κακή εικόνα για την πόλη μας τόσο στους επισκέπτες της όσο και στους κατοίκους της.
Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στις ενέργειες και στις προθέσεις όλων εκείνων που δεν σέβονται την περιουσία και την εικόνα του Δήμου μας, ενεργοποιώντας όλους τους νόμιμους τρόπους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.
Ζητούμε από όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να ενημερώνουν το Δήμο για οποιαδήποτε παρεμβατική συμπεριφορά πέφτει στην αντίληψή τους.
Η προστασία του τόπου μας είναι ευθύνη όλων μας.