in

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Φασίστας και ναζιστής ο Μακρόν – Μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα

Μια άνευ πρηγουμένου επίθεση με απίστευτους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν.
Μια άνευ πρηγουμένου επίθεση με απίστευτους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν το οποόο ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε προκλητικά να τον χαρακτηρίσει “Ναζιστή”, λέγοντας μάλιστα πως ο γάλλος πρόεδρος χρειάζεται νοητική εξέταση.
“Σήμερα, σε πολλά δυτικά κράτη η ανομία εναντίον των μουσουλμάνων έχει γίνει σχεδόν συνηθισμένη. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, έχει γίνει πολιτική που προωθείται σε επίπεδο αρχηγού κράτους. Αυτές οι επιθέσεις ξεκίνησαν με την ενθάρρυνση του ηγέτη της Γαλλίας”, είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και πρόσθεσε: “Είστε ένας πραγματικός φασίστας, είστε ένας από τους συνδέσμους των Ναζί με την πραγματική έννοια“.
Λίγο πριν ο Ερντογάν είχε πει πως μια “εκστρατεία λυντσαρίσματος, παρόμοια με αυτή που έγινε εναντίον των εβραίων της Ευρώπης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται εναντίον των μουσουλμάνων“.

Μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα

Και πρόσθεσε: “Η ρατσιστική τρομοκρατία εξαπλώνεται στην κοινωνία από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, συχνά με τα συλλυπητήρια των δυνάμεων ασφαλείας. Καλώ το έθνος μου από εδώ. Όπως λένε “μην αγοράζετε προϊόντα με τουρκική επωνυμία” στη Γαλλία, μην αγοράζετε και εσείς ποτέ γαλλικές μάρκες”.
Ακόμη και τα οικονομικά προβλήματα που προκαλούνται από την επιδημία προσπαθούν να χρεωθούν στους μουσουλμάνους και τους μετανάστες, τόνισε ο τούρκος πρόεδρος.

Η Γαλλία είναι η 10η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών στην Τουρκία και η έβδομη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών της Τουρκίας, σύμφωνα με το στατιστικό ινστιτούτο της Τουρκίας. Μεταξύ των μεγάλων γαλλικών εισαγωγών, τα γαλλικά αυτοκίνητα συγκαταλέγονται σε αυτά με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Τουρκία, αναφέρει το Reuters.

“Εάν υπάρχει δίωξη των Μουσουλμάνων στη Γαλλία, καλώ τους ηγέτες του κόσμου να τους προστατεύσουμε από κοινού”

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος “βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι πλούσιοι πόροι της Λιβύης λεηλατήθηκαν από τους πραξικοπηματίες συνωμότες και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης. Οι διώξεις στην Παλαιστίνη, η βία στο Arakan, η τρομοκρατία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν συνεχίζουν να παίρνουν ζωές. Πρώτα απ ‘όλα, είμαστε άνθρωποι. Ως ανθρώπινο ον, δεν είναι έγκλημα να είμαστε Χριστιανοί στη θρησκεία μας, διεκδικούμε το ίδιο και για τους Εβραίους. Εάν υπάρχει δίωξη των Μουσουλμάνων στη Γαλλία, καλώ τους ηγέτες του κόσμου να τους προστατεύσουμε από κοινού. Βλέπουμε ότι στις ευρωπαϊκές χώρες, το Ισλάμ και η αντι-μουσουλμανική εχθρότητα έχουν εξαπλωθεί σε κοινωνίες όπως η πανούκλα. Μουσουλμανικοί χώροι εργασίας, σπίτια και σχολεία δέχονται επίθεση από φασιστικές ομάδες σχεδόν κάθε μέρα”.
Όπως σημείωσε ο Ερντογάν “το Συμβούλιο της ΕΕ δεν μπορεί να αγνοήσει την ισλαμοφοβία. Οι Μουσουλμάνοι δεν μπορούν να παραμείνουν σιωπηλοί και να μην ανταποκρίνονται στα κακά που μαρτυρούν. Θέλω να επαναλάβω την κλήση που έκανα χθες. Ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία είναι μια ψύχωση που καταστρέφει τις ψυχικές και συνειδητές ικανότητες των ανθρώπων ανεξάρτητα από την θέση τους. Είχαμε ημέρες που τζαμιά πουλήθηκαν ως ακίνητα”.
Τέλος, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να τερματίσουν την “αντι-Ισλάμ” ατζέντα του Μακρόν, είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του για να τιμήσει τα γενέθλια του Προφήτη Μωάμεθ.
ΠΗΓΗ: thetoc.gr