in ,

Ντρέπομαι για την στάση Πλακιωτάκη, video

Λυπούμαι, για να μη πω , ντρέπομαι, για τη Δήλωση- τοποθέτηση, του βουλευτή Λασιθίου ΝΔ κ. Ι Πλακιωτάκη, για το θέμα της σχολής τουρισμού.
Κύριε Πλακιωτάκη, γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης όπως και κάθε άλλο Πανεπιστήμιο, είναι αυτοδιοικούμενος οργανισμός.   Διαφωνούμε ως προς το ότι οι αποφάσεις της Συγκλήτου δε μπορούν να ελεγχθούν από κανένα. Ολοι ελεγχόμαστε και όλοι κρινόμαστε.
Το ζήτημα όμως σε αυτή τη περίπτωση είναι άλλο κ. Πλακιωτάκη. Το ζήτημα αυτό δεν είναι σημερινό. Είναι γνωστό σε εσάς λόγω της ιδιότητας σας, ως βουλευτής Λασιθίου, αλλά και ως μέλος της ίδιας κυβέρνησης με τη. Κ. Κεφαλογιάννη, βουλευτή Ρεθύμνου και υπουργού, αρμόδια για το Τουρισμό, η οποία και από το 2014 ανακοίνωσε την ίδρυση Πανεπιστημιακής σχολής με έδρα το Ρέθυμνο.
Το ερώτημα μου προς εσάς κ. Πλακιωτάκη, αλλά και προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι:

  1. Ηταν αναρμόδια η κ. Κεφαλογιάννη, υπουργός τουρισμού, να εξαγγείλει, αλλά και να χωροθετήσει τη σχολή του Τουρισμού στο Ρέθυμνο.
  2. Αν ναι, υπήρξε και ποια ήταν η αντίδραση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  3. Το αίτημα προς το Πανεπιστήμιο για την σχολή υπήρχε εδώ και χρόνια, πριν από την εξαγγελία της κ. Κεφαλογιάννη, χωρίς να υπάρχει καμιά αντίδραση της Συγκλήτου.
  4. Είναι τυχαίο που μετά την Εξαγγελία της κ. Κεφαλογιάννη, γνωρίζαμε εδώ και καιρό και το χώρο που θα στεγαζόταν η σχολή, πριν από την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  5. Είναι τυχαίο που έρχεται σήμερα η απόφαση της Συγκλήτου του Αυτοδιοικούμενου Πανεπιστημίου Κρήτης, να επικυρώσει στην ουσία την από τριών ετών κυβερνητική απόφαση της υπουργού κ. Κεφαλογιάννη.

Χωρίς σε καμιά περίπτωση να αμφισβητώ την αρμοδιότητα και την ευθύνη του Πανεπιστημίου και της Συγκλήτου του να λαμβάνει αποφάσεις και να προτείνει προς την πολιτεία την ίδρυση σχολών  απαραίτητων και αναγκαίων για όλα τα επιστημονικά πεδία, πιστεύω ότι η πολιτεία και στην προκειμένη περίπτωση η Κυβέρνηση, έχει δικαίωμα λόγου και είναι και πρωτίστως δική της η ευθύνη χωροθέτησης κάθε Πανεπιστημίου Και κάθε σχολής σύμφωνα με τις ανάγκες και με τον τρόπο καλύτερης εξυπηρέτησης του αναπτυξιακού της προγραμματισμού για όλη την επικράτεια της χώρας.
Με όλα τα τωρινά δεδομένα οφείλουμε:
Α. Να ευχαριστήσουμε τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ορθή απόφαση της για την ίδρυση Πανεπιστημιακής σχολής Τουρισμού στη χώρα μας, χώρα που κατ’ εξακολούθηση δηλώνει ότι ο Τουρισμός και οι προσφερόμενες υπηρεσίες σε αυτό το τομέα, είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, και
Β. Να ζητήσουμε- απαιτήσουμε από τη σημερινή Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό παιδείας να κάνει δεχτή την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, μόνο ως προς το σκέλος της ίδρυσης της σχολής Τουρισμού και να την απορρίψει ως προς το σκέλος της χωροθέτησης της στο Ρέθυμνο και αντί αυτού να χωροθετηθεί στο νομό Λασιθίου στον Αγιο Νικόλαο όπου θα είναι και η πρώτη Πανεπιστημιακή σχολή και η απαρχή της ακύρωσης της αδικίας σε βάρος του Νομού Λασιθίου έναντι των άλλων τριών Νομών της Κρήτης.
Π.Καρατσής
Επικεφαλής
Δημοτικής Συνεργασίας.
 
Δείτε το βίντεο της τοποθέτησης Καρατσή στην σύσκεψη για το θέμα

fonien.gr - Συνάντηση για ΑΣΤΕΚ - Καρατσής (11-9-2017)