in , , , , ,

Ντού απο παντού…

Την ώρα που οι τοπικοί παράγοντες του Δήμου Αγίου Νικολάου αναζητούν 15 μέρες τώρα, τελικά το ραντεβού θα γίνει την Τετάρτη,  την Υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για το θέμα της ΑΣΤΕΑΝ με την ίδια να δείχνει μια πρωτοφανή απαξίωση απέναντι στην τοπική μας κοινωνία, στις συνεντεύξεις της δείχνει να είναι πραγματικά μια Υπουργός που θέλει να εμπνεύσει τους πάντες .

«Την πρόθεση της Ελλάδας για ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με την Επιτρόπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κυρία Μαρία Δαμανάκη, στο πλαίσιο της  Άτυπης Συνόδου Υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε. 
Όπως είπε η κυρία Κεφαλογιάννη στις προτεραιότητες της χώρας είναι η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, που σε συνδυασμό με την προώθηση σειράς άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών (θεματικός τουρισμός, εκπαίδευση, διεύρυνση τουριστικής περιόδου) θα φέρουν τη χώρα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. 
Η υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης η οποία πρέπει να συνεχιστεί. Συγκεκριμένα ανάφερε ότι το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ. Περισσότεροι από 17,5 εκ. Τουρίστες επισκέφτηκαν τη χώρα. (αύξηση περίπου 18%, ενώ τα έσοδα μαζί με την κρουαζιέρα ανήλθαν σε 12 δις ευρώ).  Τα μηνύματα για το 2014- πρόσθεσε- είναι θετικά. Το στοίχημα  είναι πως ο τουρισμός θα βοηθήσει πλέον και την ελληνική οικονομία.» είπε η ίδια με το κείμενο της να έχει ανεβάσει σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης όπου ανάμεσα από δεκάδες που το έχουν σχολιάσει βρήκαμε και το σχόλιο του επικεφαλής της κίνησης πολιτών ΜΠΡΟΣΤΑ Οδυσσέα Σγουρού ο οποίος σημειώνει προς την Υπουργό
 «To θετικό έργο που γίνεται σήμερα στο Υπουργείο είναι ολοφάνερο…Θα μπορούσε όμως να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε θέματα επάρκειας και αναβάθμισης των εκπαιδευτικών υποδομών, όπως για παράδειγμα η Ανώτερη Σχολή Τουρισμού στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. 
Η πρόσφατη πρόταση του Υπουργείου να μεταφερθεί στο Ηράκλειο, στερεί από μια πόλη ναυαρχίδα στον τουρισμό ποιότητας την παρουσία μιας παραγωγικής Σχολής με ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου ,της Ελούντας και της Κρήτης…
Η Σχολή αυτή συνέβαλε μέχρι τώρα καθοριστικά στην Τουριστική εκπαίδευση, αξιοποιώντας τα δεδομένα και τα πλεονεκτήματα που της προσφέρει ένα εξαιρετικά αναπτυγμένο τουριστικά περιβάλλον…
Μήπως θα έπρεπε να δει η Υπουργός το θέμα με ευρύτερη διάθεση και να εξαγγείλει την παραμονή της στον Άγιο Νικόλαο όπου σύσσωμη η τοπική κοινωνία το αναμένει;…
Ίσως αυτό θα μπορούσε να γίνει με μια επίσκεψή της στην πόλη , πράγμα που θα έδινε την ευκαιρία μιας ουσιαστικής ενημέρωσής της για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τώρα και 50 χρόνια στον τομέα αυτό που ξεκίνησε μια πρωτοπόρα γενιά ανθρώπων από τους οποίους μπορούμε όλοι να αντλούμε έμπνευση…» 
Ντου από παντού λοιπόν,
έκφραση ιδιαίτερα γνωστή που έχει κάνει μόνα τηλεοπτική περσόνα της Ελληνικής τηλεόρασης, ντού που πρέπει όλοι να κάνουν εκφράζοντας απόψεις για τους ευνόητους λόγους που η ΑΣΤΕΑΝ δεν έχε λόγο μετακίνησης της αλλού. Σε ένα αγώνα χρειάζονται μόνο συμμαχίες και χρήση όλων των επικοινωνιακών «όπλων» και μεθόδων, από όλους.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ