in , , ,

Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας. fotos

Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός –Δικαίωμα για όλους

Με αφορμή την ημέρα αυτή ,οι μαθητές του 5ου  Δημοτικού Σχολείου Αγίου  Νικολάου έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία με την επίσκεψη του  πρωταθλητή  ΑΜΕΑ  Μιχάλη Λεμονή . Ο αθλητής επισκέφτηκε το σχολείο και με το παράδειγμα της ζωής του , έδωσε μια διαφορετική μαθησιακή ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες. Παρουσιάστηκε ένα ολιγόλεπτο βιντεο για τη ζωή και  τη δράση του , το οποίο είχε επιμεληθεί η δασκάλα της Α΄ τάξης και στη συνέχεια ο Μιχάλης  κάθισε κοντά στα παιδιά και για αρκετή ώρα μοιράστηκε μαζί τους σκέψεις, χαρές, επιτυχίες και αγωνίες. Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια ,στα αθλήματα με τα οποία έγινε γνωστός, στον αθλητικό σύλλογο  «Λάττιο», αλλά και στο μότο της ζωής του που δεν είναι άλλο από το « Δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω».

Η ημέρα όλων μας εμπλουτίστηκε με πλούσια συναισθήματα , γνώσεις και εμπειρίες για τη ζωή μας πολύτιμες και μοναδικές.

3-10-16-5o-3

Οι μαθητές ακόμα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Μέλη και αθλητές από την Ακαδημία Ιστιοπλοΐας Αγ. Νικολάου παρουσίασαν ένα σκάφος «optimist»  εκπαιδευτικό, κατάλληλο για την ηλικία των μικρών μαθητών καθώς και όλο τον εξοπλισμό , που χρησιμοποιούν στην εκμάθηση.  Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τους αθλητές και τους απεύθυναν  αρκετές ερωτήσεις .Ζούμε σε μια περιοχή με θάλασσα και είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά να ασχοληθούν και με αυτό το άθλημα .

3-10-16-5o-2

Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές- κινητικές δραστηριότητες ,παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία τους και στο τέλος ασχολήθηκαν με τη δημιουργία αφίσας σχετικής με το θέμα της ημέρας.

3-10-16-5o-5

Το παρόν έδωσε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  προσφέροντας φρούτα και μοιράζοντας ένα σχετικό φυλλάδιο υγιεινής διατροφής και αθλημάτων  ,τονίζοντας στους μαθητές το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Οι εκπαιδευτικοί και  οι μαθητές – μαθήτριες  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις του σχολείου  και με την παρουσία τους βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσής μας.