in ,

Νικητές στην οδική ασφάλεια οι μαθητές του Γυμνασίου Νεάπολης

 
Απο την σελίδα του σχολείου:
Στο σχολείο μας εστάλησαν τα αποτελέσματα του 1ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού για την Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας με τίτλο: «ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΖΩΗΣ», που πραγματοποιήθηκε το 2020 από το Lahers, το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερες από εκατό ομάδες από τις τέσσερεις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης και έχουν επιλεγεί, μετά από την αρχική αξιολόγηση διεπιστημονικής ομάδας, τα δέκα καλύτερα, τα οποία κλήθηκε να αξιολογήσει τελική τριμελής επιτροπή, σχετικά με την προσπάθεια, το περιεχόμενο, τη δημιουργικότητα, το προβαλλόμενο μήνυμα και τη συνάφειά του με το σκοπό, δηλαδή, την προαγωγή κουλτούρας οδικής ασφάλειας.
 
Το ΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου με υπεύθυνο τον κ. Μαυροειδή Γιώργο και το Γυμνάσιο Νεάπολης με υπεύθυνη την κ. Γαλανάκη Κατερίνα αναδείχτηκαν στην 4η θέση.
 
Η τελική δεκάδα κερδίζει μία επίσκεψη με την τάξη της στο εργαστήριο Lahers του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και στον Προσομοιωτή Οδήγησης, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες!!!
 
Το ενημερωτικό σημείωμα που έλαβε το σχολείο καταλήγει: Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως όλοι είμαστε νικητές με την εμπλοκή μας στο διαγωνισμό Διασταύρωση Ζωής, διότι βοηθήσαμε να κερδίσει η ΖΩΗ!!!
 
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά-μαθητές μας, που για ακόμη μία φορά πέρασαν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων.
 
Σε ό,τι αφορά στο Γυμνάσιο Νεάπολης, θα συνεχίσουμε τις συμμετοχές μας σε δράσεις που κυρίως έχουν στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητας και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε διάφορα κοινωνικά θέματα.