in , ,

Νερό και ρεύμα σε όλους, δράση των αλληλέγγυων πολιτών στους δρόμους της πόλης του Αγ. Νικολάου

Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας, χωρίς να παρεμποδίσουν τις εργασέις των υπηρεσιών, προχώρησαν χθες το πρωί οι «Αλληλέγγυοι πολίτες Μεραμπέλλου» μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΗ και της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου.
Τα μέλη των Αλληλέγγυων πολιτών μοίραζαν φυλλάδια και ενημέρωναν τους περαστικούς για τις διακοπές στη ΔΕΗ και στο νερό που σύμφωνα με τους ίδιους θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Τα μέλη των Αλληλέγυων πολιτών της περιοχής μας ουσιαστικά ξεκινούν τις δράσεις τους για τη νέα χρονιά και τον χειμώνα που διακύουμε, δράσεις αντίστασης και αντίδρασης σε όλα τα πολύ άσχημα για τους Έλληνες πολίτες έρχονται.

«Μερικούς μήνες μετά τις εκλογές ακόμα και οι πλέον δύσπιστοι έχουν πειστεί ότι η τρόικα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) συνεχίζει να εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Παπανδρέου, με ακόμα χειρότερες επιπτώσεις στη χώρα και το λαό της.

‘Όσοι πάλι έχουν ακόμα τη ψευδαίσθηση ότι διαφαίνεται φως στο τούνελ και σύντομα θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, ας το ξανασκεφτούν λίγο. Το ότι κάποιοι από μας τα βγάζουμε ακόμα πέρα, έστω και με περισσότερη δυσκολία από πριν, ας μην μας καθησυχάζει. Τα χειρότερα έρχονται και σύντομα και η μεσαία τάξη θα νιώσει τη θηλιά στο λαιμό.» αναφέρουν στο φυλλάδιο τους και παρουσιάζουν αναλυτικά όλα όσα έρχονται στην συνέχεια. Ακόμα οι Αλληλέγγυοι Πολίτες του Μεραμπέλλου σε ότι αφορά τις διακοπές στη ΔΕΗ και στο νερό τονίζουν ότι αυτά είναι κοινωνικά αγαθά .

«Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση τους, όχι στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να σταματήσει η εξόντωση του λαού σε όφελος των δανειστών, των τραπεζών και των πλουτοκρατών.
Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και επαγγελματίες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Επανασύνδεση του καμένου ρεύματος και νερού σε όλα τα νοικοκυριά. Διακανονισμοί ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός.
Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.
Δεν θα τους αφήσουμε να μας αφανίσουν.
Ο αγώνας συνεχίζεται»
δηλώνουν οι Αλληλέγγυοι πολίτες του Μεραμπέλλου ενημερώνοντας τους πολίτες της περιοχής ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή νερού άμεσα να καλούν το 6980449512. 

Νωρίς το μεσημέρι αντιπροσωπεία τους έκανε εισήγηση σχετικά στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου που συνεδρίαζε στο γραφείο του Δημάρχου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ