in

Νερό από το Φράγμα Αποσελέμη στον Άγιο Νικόλαο και με υπογραφές!

Υπογράφηκε σήμερα η Σύμβαση Παροχής Νερού από το Φράγμα Αποσελέμη μεταξύ της ΔΕΥΑΑΝ και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, που διαχειρίζεται το Φράγμα. Τη σύμβαση υπέγραψαν από την πλευρά της ΔΕΥΑΑΝ ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Μανόλης Καραβελάκης και από την πλευρά του ΟΑΚ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Φώτης Καζάσης. Η δεύτερη χρονολογικά Σύμβαση επιβεβαιώνει το καλό επίπεδο συνεργασίας και αμοιβαίας εξυπηρέτησης των δύο πλευρών.
Η σύμβαση προβλέπει την παροχή νερού συνολικού όγκου 2.500.000 m3 και συνολικού ύψους 475.000,00 €, που θα αποδίδεται σε δύο σημεία στην περιφέρεια της ΔΕΥΑΑΝ, η οποία θα τη διαχειρίζεται ανάλογα με τις ανάγκες υδροδότησης των καταναλωτών και εφόσον υπάρχει η ευχέρεια παροχής νερού από το Φράγμα.
Πρόκειται για το σπουδαιότερο βραχυπρόθεσμο μέτρο που η ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου έχει ήδη ανακοινώσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με το οποίο σκοπεύουμε να καλύψουμε την περίοδο αιχμής της ζήτησης κατά τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο που η επισκεψιμότητα της περιοχής βρίσκεται στην κορύφωσή της και οι ανάγκες σε νερό είναι αυξημένες. Η παροχή νερού του φράγματος αναμένεται να ανακουφίσει τη ζήτηση κατά την περίοδο του θέρους.
Συνεχίζουμε σε κάθε περίπτωση να συστήνουμε σε δημότες και επισκέπτες της περιοχής τη συνετή χρήση του νερού προκειμένου τα αποθέματα να παραμείνουν σε επάρκεια τη δύσκολη περίοδο ώστε να αποφευχθούν δυσμενέστερες ενέργειες, που όλοι μας απευχόμαστε.
Για τη ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου
Ο Πρόεδρος
Μανόλης Καραβελάκης