in ,

Να πράξουν άμεσα τα δέοντα ζητά ο Πλακιωτάκης

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, κατέθεσε αναφορά προς τους  Υπουργούς  Εσωτερικών  κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου,  Οικονομικών  κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και προς την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου, σχετικά με τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν  θυελλώδεις άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και της Σητείας σε φυτική παραγωγή και θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις πρώιμων κηπευτικών αλλά και σε  ελαιοκαλλιέργειες.
Στην αναφορά μεταφέρονται τα αιτήματα των αγροτών μαζί με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας καθώς και οι σχετικές λίστες καταγραφής των αγροτών που υπέστησαν σημαντικές ζημίες.
Οι Δήμοι Ιεράπετρας και Σητείας έχοντας πλήρη εικόνα των φυσικών καταστροφών ζητούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, όπως παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αποζημίωση όλων των πληγέντων και επιπλέον στήριξή τους με έκτακτη αποζημίωση από τον κρατικό προϋπολογισμό, απαλλαγή από ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις , αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών από κατασχέσεις, τη μη αφαίρεση των μετρητών ύδρευσης και άρδευσης για όσο παραμένει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κ.α.
Πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι,  η  φυσική αυτή καταστροφή προκάλεσε πράγματι τεράστιες ζημιές και τα αιτήματα είναι επιτακτικά και δίκαια.
Επομένως οι Υπουργοί θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πράξουν άμεσα τα δέοντα.