in , , , ,

Να παραμείνει η ΑΣΤΕΑΝ εδώ, voice

Οι θέσεις που διατυπώνουν σαν κίνηση πολιτών είναι πάνω σε υπαρκτά και σε συγκεκριμένα ζητήματα και έως τώρα δεν έχει απασχολήσει καθόλου τα μέλη της κίνησης «Μπροστά» που θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη το πώς ο κάθε ένας παρουσιάζεται ενόψει των εκλογών σαν πρόσωπο ή τι προσωπικές φιλοδοξίες μπορεί να έχει, που ίσως είναι θεμιτό, σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Οδυσσέας Σγουρός

 «Μας ενδιαφέρει κυρίως ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα μεγάλα ζητήματα και εμείς αυτό θα επιδιώξουμε να συμβεί από εδώ και πέρα. Η ρύθμιση του Υπουργείου τουρισμού που αφορά και της ΑΣΤΕΑΝ είναι σε βάρος της πόλης και των υποδομών της και μας ενδιαφέρει η ρύθμιση αυτή να μην περάσει  και το έχουμε δηλώσει και στην πολύ προσεχτική ανακοίνωση του συνδυασμού μας άλλωστε μέσα από την οποία δείχνουμε την ανάγκη το πολιτικό σύστημα να δει το θέμα πολύ πιο σοβαρά. 
Σαν πολιτικό σύστημα δεν εννοούμε την Δημοτική αρχή βέβαια αλλά στο κεντρικό πολιτικό σύστημα και βασικότερα στο Υπουργεί τουρισμού και Χαλάρωσης όπως το έχουμε χαρακτηρίσει. Είναι δε παράλογο το γεγονός ότι η ίδια και το γραφείο της δεν αποδέχονται την συνάντηση του Δήμου Αγίου Νικολάου και της κοινωνίας του μαζί της, που είναι άραγε κριμένη η κα. Υπουργός.» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κίνησης ΜΠΡΟΣΤΑ που τάσσεται στο αγωνιστικό πλευρό των τοπικών φορέων.
 «Είδαμε επιτέλους να μπαίνουν πολύ σωστά τα ζητήματα μέσα από την επιτροπή αγώνα που έχει συσταθεί, θέματα που έχουν να κάνουν τόσο με την αναβάθμιση της σχολής όσο και με το θέμα της εξυπηρέτησης των σπουδαστών της σχολής αυτής στον τόπο μας. 
Ο αγώνας για την αναβάθμιση της σχολής είναι αγώνας που διαρκεί πολλά χρόνια τώρα και έχουμε ταχθεί με την θέση μας σε όλα εκείνα τα ζητήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν με τρόπο επαρκή. Όλοι μας έχουμε θεσμικό ρόλο στην κοινωνία που ζούμε και τον έχουμε υπερασπιστεί με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. 
Εμείς στηρίζουμε την παρούσα Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο σε ότι θετικό γίνεται αλλά από την άλλη μεριά δεν είμαστε υπεράνω κριτικής και αυτό πρέπει να γίνει σαφές.  Τώρα δεν είναι όμως φάση κριτικής και αντιδικίας, είναι περίοδος ενότητας ώστε η σχόλη αυτή πάση θυσία να παραμείνει στην πόλη όπου την φιλοξενεί τόσα χρόνια.» είπε. 
Σε ότι δε έχει να κάνει με την μεταφορά της σχολής στο Ηράκλειο είπε πως σήμερα το Τεχνικού επιμελητηρίου θα βάλει εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα  για την μεταφορά της το οποίο θα πρέπει να έχει θέσεις και απόψεις για όλα τα θέματα της ανατολικής Κρήτης και όχι μόνο για αυτά του Ηρακλείου.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
ακούστε εδώ το