Menu
in ,

Να με θυμάστε να χαμογελώ.

Υπάρχουν άνθρωποι που απλά «φεύγουν» δεν πεθαίνουν, άνθρωποι  που περνούν στις μνήμες όλων χωρίς να υπάρχουν δίπλα μας, άνθρωποι που αφήνουν πίσω τους το πλατύ και αληθινό τους χαμόγελο, την δυναμική που έχουν δείξει στην ζωή τους και την αξιοπρέπεια τους έως το τέλος.
 
Ένα τέτοιο χαρούμενο και γεμάτο ενέργεια άνθρωπο αποχαιρέτησε σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Νεάπολης το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεάπολης.
Η Διαμάντη Μαμολίδη έφυγε στα 55 της χρόνια,  το δυνατό της όμως χαμόγελο ακόμα αντηχεί στις μνήμες όλων, άλλωστε το πρόσφερε η ίδια σε όλους, είτε στην ζωή της και στην οικογένεια της, καθώς κουβαλούσε δύσκολο φορτίο ζωής χωρίς να το βάζει κάτω, φορτίο που λίγοι στις πλάτες τους μπορούν να αντέξουν.
 
Είτε βρίσκονταν στο νοσοκομείο της Νεάπολης όπου εργάζονταν λέγοντας σε ασθενείς και πονεμένους ότι όλα θα περάσουν, είτε στην καθημερινή της ζωή σκορπώντας την αισιοδοξία το κέφι και το χαμόγελο, είτε μέσα από την θεατρική της Νεάπολης και τους κωμικούς ρόλους που ενσάρκωνε με απόλυτη επιτυχία.
 
Η Διαμάντη ήταν ο άνθρωπος όλων, πραγματικά όλων, δεν έλεγε όχι σε κανένα και πάντα βοηθούσε με κάθε τρόπο σε κάθε περίσταση. Η υγεία της είχε κλονιστεί ανεπανόρθωτα και όμως η ίδια με αξιοπρέπεια δεν την άφησε να την γονατίσει,   ζήτησε απλά να σβήσει όπως ήθελε η ίδια, και αυτό έγινε στα 55 της χρόνια.
Χωρίς να πονέσει πολύ, χωρίς να αφήσει την ασθένεια να την λυγήσει ζητώντας απλά από όλους να την θυμούνται να χαμογελά.
Άνθρωπος μικρός σε μπόι ίσως όμως τεράστιος σε ανθρώπινη δύναμη, υπομονή και θέληση… καλό ταξίδι Διαμάντη ΜΑΣ.
 
Θ.Κ

Leave a Reply

Exit mobile version