in ,

Να αποκατασταθεί το σύνολο των ζημιών σε όλη την Κρήτη

Να αποκατασταθεί το σύνολο των ζημιών σε όλη την Κρήτη από τις πρόσφατες πλημμύρες, να δοθούν αποζημιώσεις στο 100%, να παγώσουν χρέη και δημοτικά τέλη για τους πληγέντες και να γίνουν μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Ανέφερε ότι η Κρήτη είναι ανοχύρωτη από αντιπλημμυρική προστασία και ότι το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τους κινδύνους. Κάλεσε το λαό να τιμωρήσει το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν διαχρονικές ευθύνες για αυτό το έγκλημα.
Προηγούμενα την Πέμπτη 11Απρίλη κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει από κακή έως κάκιστη  στην Κρήτη μετά τις πλημμύρες και ζήτησε να γίνει επίσπευση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ζημιών. Στην δευτερολογία του καυτηρίασε την θέση του υπουργού κ. Σπρίντζη  ο οποίος στην απάντησή του δεν ανέφερε την Ανατολική Κρήτη .
Οι διεκδικήσεις αποτελούν συνέχεια της περιοδείας που είχε πραγματοποιήσει  ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης  με την Λαϊκή Συσπείρωση στις πληγείσες περιοχές του  Μακρύ Γιαλού την προηγούμενη βδομάδα. Στην περιοδεία συμμετείχε  η  Μαρία Κοτσυφάκη δημοτική σύμβουλος Ιεράπετρας και υποψήφια δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ήταν ο κύριος ομιλητής στην πολιτική συγκέντρωση  που διοργάνωσε η Κ.Ο.Β  Ιεράπετρας του ΚΚΕ με θέμα «Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά» . Χαιρέτησε η υποψήφια δήμαρχος Ιεράπετρας  Μαρία Κοτσυφάκη και έγινε  παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Ιεράπετρας.
.