in , , ,

Νέο όχημα για την ανακύκλωση.

Ένα ολοκαίνουριο απορριμματοφόρο παρέλαβε χθες ο Δήμος Αγίου Νικολάου από τον εκπρόσωπο της Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, γεγονός που επιτρέπει πλέον έναν νέο σχεδιασμό και νέες επιδόσεις από την επέκταση και καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης, στην περιφέρεια του δήμου.

Το απορριμματοφόρο, μάρκας Mercedes, διαθέτει πρέσα, έχει χωρητικότητα 16 κ.μ. απορριμμάτων και είναι αξίας 73.500 ευρώ.


Με την παραλαβή του απορριμματοφόρου, κλείνει ένας κύκλος προσπαθειών που ξεκίνησε ο Δήμος από το Μάρτιο του 2011, δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιδήμαρχος Νίκος Αφορδακός. 

Και πρόσθεσε: «Με συνεχή επικοινωνία, πίεση και διαπραγμάτευση με την Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.), φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα της απόκτησης δεύτερου μεγάλου απορριμματοφόρου, για την Ανακύκλωση. Το όχημα αυτό θα βοηθήσει ώστε να γίνεται με καλύτερες προϋποθέσεις η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, όπου σήμερα εφαρμόζεται το σχετικό πρόγραμμα διαχωρισμού των απορριμμάτων, αλλά και να επεκταθεί σε περιοχές του Δήμου, που δεν γίνεται ανακύκλωση ως σήμερα. 

Πιστεύω ότι η δρομολόγηση του νέου απορριμματοφόρου σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης, που κατασκευάστηκε με δαπάνη της Ε.Ε.Α. και συνέβαλε ώστε ο Δήμος να εξοικονομήσει αρκετά σε χρήματα, καύσιμα και εργατοώρες, θα βοηθήσει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης για να βελτιωθεί πολύ περισσότερο».

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com