in , ,

Νέο ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας στην χώρα

Νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το μεσημέρι της Κυριακής έως το πρωί της Τρίτης με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους τη Δευτέρα θα είναι ισχυρές.
Αναλυτικά, σήμερα βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νότια ηπειρωτικά και τα ορεινά της Μακεδονίας.
Στην Αττική από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 και από το απόγευμα έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το μεσημέρι της Δευτέρας τα φαινόμενα τα επεκταθούν στην Κρήτη, την Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Από το πρωί της Δευτέρας βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από το βράδυ έως το μεσημέρι της Τρίτης θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα  τα φαινόμενα στα δυτικά και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στους χάρτες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τον ολικό υετό που αναμένουμε (α) από το μεσημέρι έως το βράδυ της Κυριακής, (β) από την αρχή έως το μεσημέρι της Δευτέρας και (γ) από το μεσημέρι έως το βράδυ της Δευτέρας.

 

 

Πηγή: meteo
Φωτογραφία: INTIMENEWS