in

Νέος υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας – Ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ορκίστηκε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο, με πολιτικό όρκο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, νέος υπουργός Εξωτερικών.
Την ώρα o πρωθυπουργός στάθηκε στο πλευρό του κ. Παυλόπουλου για την καθιερωμένη φωτογραφία ο κ. Τσίπρας αστειεύτηκε, λέγοντας: «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, πήρα υπουργείο».

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ορκίζεται ως νέος Υπουργός Εξωτερικών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στις 11, ο πρωθυπουργός θα έχει τετ-α-τετ με τον Νίκο Κοτζιά στο περιθώριο της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.
Προσερχόμενος στο υπουργείο Εξωτερικών πριν από την τελετή ο κ. Κοτζιάς είπε χαμογελαστός πως είναι ο πιο ευτυχής παραιτηθείς υπουργός.
Η συνάντηση των δύο ανδρών γίνεται στον απόηχο της ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων και την επιτυχία του Ζόραν Ζάεφ που εξασφάλισε το πρώτο «ναι» από 80 βουλευτές.
Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθούν μετά το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης και την ηχηρή παραίτηση του κ. Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.
Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει την 9σέλιδη επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά.
«Θα τη διαβάσω προσεκτικά όταν γυρίσω, αλλά όπως πράττω κάθε φορά, δεν πρόκειται να δημοσιεύσω μία αυστηρώς προσωπική επιστολή», είπε ο κ. Τσίπρας.
ΝΔ: Κάτι φοβάται ο κ. Τσίπρας
«Όταν ο υπουργός Εξωτερικών προκαλεί τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του και εκείνος το αρνείται, τότε σημαίνει ότι πρωθυπουργός κάτι φοβάται», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ και κάλεσε το Νίκο Κοτζιά να δημοσιοποιήσει ο ίδιος την επιστολή.
Νωρίτερα την Παρασκευή η Μαρία Σπυράκη είχε ζητήσει να δημοσιοποιηθεί η επιστολή του κ. Κοτζιά. «Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κοτζιά ακατανόητη. Ο κ. Κοτζιάς, από την πλευρά του, λέει ότι έχει λόγους», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η κυρία Σπυράκη και προσθέτει:
«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, τώρα, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά προκειμένου όλοι οι Έλληνες να πληροφορηθούν τι ακριβώς συνέβη».
ΠΗΓΗ: newpost.gr