in ,

Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κρήτη – Στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας το επίκεντρο

Με σεισμική δόνηση “ξύπνησαν” και σήμερα οι Κρητικοί, αφού ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.6 στην κλίμακα Richter, κατέγραψε σήμερα στις 06:40 το σεισμολογικό δίκτυο, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 87 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, με εστιακο βάθος 10,1 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι και το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκε σεισμική δόνηση στη Νότια Κρήτη, αλλά και το πρωί της Τετάρτης η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ήταν έντονη.

Την εξήγησή του, ωστόσο, στο παραπάνω φαινόμενο είχε δώσει στο neakriti.gr, ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς, ο οποίος ανέφερε πως πρόκειται για «δικαιολογημένη γένεση μετασεισμών στην περιοχή, καθώς η πίεση που δημιούργησαν τα 6,6 ρίχτερ (σ.σ. του σεισμού της 2ας Μαΐου) συνεχίζει να μεταφέρει την ενέργεια που εκλύθηκε σπάζοντας ουσιαστικά νέα κομμάτια πετρωμάτων που δημιουργούν τους σεισμούς».

neakriti.gr