in

Νέες ματαιώσεις πλειστηριασμών προς όφελος μεγαλοοφειλετών

Πληροφορίες για τους πλειστηριασμούς που ματαιώθηκαν την Τετάρτη έδωσαν οι συμβολαιογράφοι, επιμένοντας στη θέση τους για ύποπτες ματαιώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσων (ΣΣΕΑΠΑΔ) είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να ανακοινώνει ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται κάθε Τετάρτη από τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων», καθώς «και τα ποσά που οφείλουν οι “αναξιοπαθούντες οφειλέτες – συμπολίτες” που χρήζουν προστασίας».
Έτσι, οι συμβολαιογράφοι τήρησαν τη δέσμευσή τους και ανακοίνωσαν ότι χθες ματαιώθηκαν μετά από δράση των συλλογικοτήτων:
α) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Πειραιά για πλοίο υπό ιταλική σημαία ιδιοκτησίας κυπριακής εταιρείας για συνολικές οφειλές 12.336.000 ευρώ στις οποίες οφειλές συμπεριλαμβάνονται και απαιτήσεις ναυτεργατών.
β) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για οικόπεδο και κτήριο γραφείων, καθώς και για κάθετη ιδιοκτησία (τμήμα οικοπέδου χωρίς κτίσμα) στο Δήμο Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας Ανωνύμου Εταιρείας για συνολικό ύψος οφειλών 21.150.000 ευρώ, από τα οποία 9.000.000 ευρώ ήταν απαιτήσεις του ελληνικού Δημοσίου.
γ) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες στο Δήμο Αθήνας, στην περιοχή Ψυρρή, ιδιοκτησίας φυσικού προσώπου, για συνολικές οφειλές 2.500.000 ευρώ.
δ) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για μεζονέτα στη Βούλα Αττικής για χρέη Ανωνύμου Εταιρείας για συνολικές οφειλές της 3.093.643 ευρώ.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr