in ,

Νέα επιτυχία της αστυνομίας στην Κρήτη, εκτός αγοράς 1,22 κιλά κοκαΐνης

Συνελήφθησαν,  δύο (2) άτομα (άνδρας και γυναίκα), για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στα Χανιά

Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο

Κατασχεθήκαν 1 κιλό και 229 γραμμάρια  κοκαΐνη

 Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό άνω των  110.000  ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών

 Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

 

Οι ναρκωτικές ουσίες μεταφέρθηκαν με πλοίο της  γραμμής από Πειραιά με προορισμό την αγορά των Χανίων

 

Συνελήφθησαν στα Χανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Χανίων,  44χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 32χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο  στοχευμένων  ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Χανίων.

Συγκεκριμένα  από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκε ο 44χρονος κατά το χρόνο που παρέλαβε από την 32χρονη, μια αυτοσχέδια συσκευασία η οποία περιείχε 1 κιλό και 160 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 44χρονο βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των σαράντα χιλιάδων εκατόν τριάντα  ευρώ (40.130) ευρώ το οποίο προοριζόταν για την αγορά της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης καθώς και δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων ως μέσα διευκόλυνσης για την αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, στην κατοχή της 32χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 44χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τριάντα επτά (37) αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες συνολικά εξήντα εννιά (69) γραμμάρια κοκαΐνης  και το χρηματικό ποσό των εβδομήντα χιλιάδων ενενήντα ευρώ (70.090) καθώς και εκατόν είκοσι (120) λίρες Αγγλίας.

Από την διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι η 32χρονη μετέφερε την ποσότητα κοκαΐνης με πλοίο της γραμμής από Πειραιά με προορισμό την αγορά των Χανίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.