in ,

Νέα αντίδραση των δασκάλων στις κάμερες, δείτε το ψήφισμα στους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΟΥ-ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για ακόμη μια φορά Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, στρέφοντας εναντίον της όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά τους γονείς των μαθητών μας και συνολικά την κοινωνία.

Μετά το Πολυνομοσχέδιο, Το βράδυ της Παρασκευής 8-5-202ο ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ν.Δ.,  τροπολογία που σχετίζεται με την ανεπανόρθωτη αλλοίωση των χαρακτηριστικών της παιδαγωγικής διαδικασίας στη σχολική τάξη. Μια τροπολογία που μετατρέπει το μάθημα σε «τηλεοπτικό σόου», τους εκπαιδευτικούς σε «τηλεπαρουσιαστές» και τους μαθητές σε απλούς «κομπάρσους» της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε κοινωνικό χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας να αντιδράσουμε και να καταδικάσουμε αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου-Οροπεδίου:

Λέμε ΟΧΙ στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Λέμε ΟΧΙ στις ΚΑΜΕΡΕΣ μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας

Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία, το δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς  και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας

Στηρίζουμε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τετάρτη 13/5/2020, στις 13:οο

 

Ζητάμε:

  • Απόσυρση του Αντιεκπαιδευτικού Πολυνομοσχεδίου
  • Απόσυρση της Αντιπαιδαγωγικής τροπολογίας
  • Ενίσχυση του Δημόσιου Σχολείου