in

Νέα ανάλυση «βλέπει» χαμηλές πωλήσεις για το Apple iPhone X

Το τελευταίο διάστημα έντονη είναι η φημολογία ότι οι πωλήσεις του iPhone X, της smartphone ναυαρχίδας της Apple, δεν είναι οι αναμενόμενες από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Από τις πλέον πρόσφατες, αλλά και εξαιρετικά απαισιόδοξες, είναι η εκτίμηση της Citi την οποία δημοσιοποίησε ο Business Insider. Οι αναλυτές της τράπεζας αναμένουν ότι η Apple θα καταφέρει να πουλήσει 14 εκατομμύρια iPhone X κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2018, έναντι αρχικής πρόβλεψης 24 εκατομμυρίων συσκευών, ενώ για το β’ τρίμηνο οι προβλέψεις μιλούν για πωλήσεις 7 εκατομμυρίων συσκευών.
Συνολικά, η Apple, σύμφωνα με την εκτίμηση της Citi, θα καταφέρει να πουλήσει κατά το α’ εξάμηνο του έτους ένα σύνολο περίπου 21 εκατομμυρίων iPhone X. Οι ίδιοι αναλυτές αναφέρουν ότι η Apple πούλησε ένα σύνολο 32 εκατομμυρίων iPhone X κατά το διάστημα που περιλαμβάνει τον Δεκέμβριο του2017.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple δεν έχει ανακοινώσει επίσημα στοιχεία πωλήσεων για τα επιμέρους μοντέλα που διαθέτει στην αγορά. Ωστόσο, έχει παραδεχθεί την πώληση 77,3 εκατομμυρίων iPhone (όλων των εκδόσεων) το τρίμηνο που περιλαμβάνει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Από αυτό το σύνολο, οι αναλυτές θεωρούν ότι μεγάλο μέρος ανήκει στο iPhone X. Η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι αυξήθηκε, το συγκεκριμένο διάστημα, η μέση τιμή πώλησης του iPhone.
Αν και η Citi προβλέπει πτώση του ρυθμού πωλήσεων για το iPhone X κατά το α’ εξάμηνο του έτους, ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση ότι οι συνολικές πωλήσεις smartphones για την Apple θα αυξηθεί, σε σχέση τουλάχιστον με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, η Citi αναμένει ότι οι πωλήσεις iPhone (όλων των εκδόσεων) θα αυξηθεί κατά 7% φθάνοντας τις 92 εκατομμύρια συσκευές, έναντι πωλήσεων 85 εκατομμυρίων κατά το α΄ εξάμηνο του 2017.
ΠΗΓΗ: pestaola.gr