in ,

Μ. Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Ηρακλειώτης Θεόδωρος Μεϊμάρης

 
 Την 4 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προήγαγε σε Μέγα Αρχιδιάκονο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τόν Δευτερεύοντα Θεόδωρο Μεϊμάρη, ο οποίος κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης και είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Αγκαράθου (2003).
 
Ο Ηρακλειώτης κληρικός θα χειροθετηθεί στο οφίκκιο του Μ. Αρχιδιακόνου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά τον Εσπερινό της 21 Οκτωβρίου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
 
Ο π. Θεόδωρος τυγχάνει διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής τοῦ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα της Νεώτερης Εκκλησιαστικής Ιστορίας (2011), ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και το Οικουμενικό Ινστιτούτο τοῦ Μποσέ με ειδίκευση στις διαχριστιανικές σχέσεις (2004 – 2005).
 
Κατά τα τελευταία χρόνια ο π. Θεόδωρος υπηρετεί από τη θέση του Ορθόδοξου Γραμματέα του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Παγκόσμιας Λουθηρανικής Ομοσπονδίας καθώς και του Φόρουμ Διαλόγου της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ενώ εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Επιτροπή Εκπαίδευσης και Οικουμενικής Επιμόρφωσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.
 
Τυγχάνει συγγραφέας βιβλίων και άρθρων σε διάφορες γλώσσες. Κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, από το 2005 διακονεί στις αυλές του Οικουμενικού Θρόνου.