in , , , ,

Μπορούμε; το κάνουμε…για τον τόπο μας, fotos.

Ολοκληρώθηκε με ιδία μέσα η παρέμβαση στην στάση του ΚΤΕΛ και στους κάδους στη Ρούσα Λίμνη που ξεκίνησε με τον καθαρισμό της τις προηγούμενες μέρες. Συνεργείο της κατασκευαστικής του Γιώργου Γουναλάκη από τα ξημερώματα του Σαββάτου έπιασε δουλειά και έστρωσε εκ νέου με τσιμέντο τον χώρο των κάδων, έβαψε το πάτωμα, κατασκεύασε μικρές ράμπες στο έδαφος ώστε ο αέρας να μην μετακινεί τους κάδους ενώ πέριξ των κάδων φύτεψε δεντράκια.

3 9 16 ROYSSA LIMNH (2) p2

Σε ότι αφορά την στάση, την έβαψαν ξανά, έστρωσαν και εκεί τσιμέντο, έγραψαν τα γράμματα της που είχαν φθαρεί από τον χρόνο και τοποθέτησαν παγκάκια. Το νέο πρόσωπο της περιοχής οφείλεται σε ένα συνδημότη τον οποίο συναντήσαμε επί τόπου,

3 9 16 ROYSSA LIMNH (3) p3

«Κάνουμε απλά ότι μπορούμε για τον δρόμο του σπιτιού μας, άσχετα εάν ακούσουμε ξανά να λένε για μας κάτι διαφορετικό. Μπορούμε; ε τότε το κάνουμε.» το διακριτικό σχόλιο του Γιώργου Γουναλάκη στην επιμονή μας κάτι να πει. Ο ίδιος δεν επεδίωξε καν να το αναφέρουμε, όμως η διαφορά είναι ολοφάνερη και σαν τοπικό μέσο έχουμε χρέος όχι μόνο να δείχνουμε τα άσχημα αλλά και τα ευχάριστα και όμορφα που συμβαίνουν μέσα σε μια κοινωνία.

Όταν δε αυτά ξεκινούν από τους απλούς πολίτες τότε σαφώς και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση.

 

ΘΑΝΟΣ Κ