in ,

Μουσικά Χριστούγεννα στα Μάλια.

 

 

Τα λόγια σίγουρα δεν αποτυπώνουν την μαγική νύχτα που έζησαν οι εκατοντάδες επισκέπτες μέσα σ’ ένα κλίμα κατάνυξης, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μάλια.

Το βράδυ της Παρασκευής, 21 Δεκεμβρίου, την πιο κρύα και μικρή νύχτα του φετινού χειμώνα, εκατοντάδες πιστοί φίλοι της Χορωδίας Μαλίων, ζεστάθηκαν από μια πανδαισία ζωντανής μουσικής, σε μια μοναδική βραδιά, η οποία τείνει να γίνει πλέον θεσμός ( στην Κρήτη τουλάχιστον ).

Στην εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα Χριστούγεννα ψάλλουν τα παιδιά»,  η οποία διοργανώθηκε από τη Χορωδία Μαλίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετείχαν η Παιδική-Νεανική Χορωδία του συλλόγου και η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, στο πιάνο η Λίνα Ζάχαρη, υπό τη μουσική διεύθυνση του κ.Ν.Αντωνακάκη, απέδωσαν δε, άρτια και κατανυκτικά θρησκευτικούς ύμνους του βυζαντινού, αλλά και του διεθνούς κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια κλασσικής συμφωνικής μουσικής και χορωδιακών τραγουδιών μέσα στην κατάμεστη Εκκλησία.

Μπορεί να πρόκειται για μια συναυλία κοσμικής φύσης, ωστόσο έχει θρησκευτικό και εκκλησιαστικό περιεχόμενο, αφού τα περίφημα και πασίγνωστα, επίκαιρα μελωδήματα δεν αποτελούν, μόνο ένα ευχάριστο μουσικό άκουσμα, αλλά μας βοηθούν και πνευματικά να νοιώσουμε πιο βαθιά τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

 

Αγγελική ήταν και η απόδοση των μικρών παιδιών τα οποία έδεσαν άριστα με τους ενήλικες, έχοντας ένα τέλειο αποτέλεσμα, με άριστες τονικές εναλλαγές και αξιοζήλευτη συνοχή, αποσπώντας το παρατεταμένο, θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς, φιλόμουσου  ακροατηρίου.

Ολόκληρη η συναυλία ήταν ένα όνειρο, μ’ ένα μοναδικό μουσικό αποτέλεσμα που πρόσφερε ένα χαρμόσυνο μήνυμα ελπίδας και σωτηρίας και μια αγαλλίαση στο κοινό που παρακολούθησε και χάρισε το πιο ζεστό του χειροκρότημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι ιερείς της ενορίας μας και ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κος Κώστας Φασουλάκης.