in , , ,

Μικροί φωτογράφοι στο 4ο Δημοτικό Αγίου Νικολάου

Μια εξαιρετικά δημιουργική ιδέα είχε ο σύλλογος των γονέων και κηδεμόνων στο 4ο Δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου όπου σε συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου οργάνωσαν την σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται σιγά σιγά σεμινάριο φωτογραφίας για τα παιδιά 5ης και 6ης τάξης. 

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 11 άτομα και τουλάχιστον 2 γονείς ενώ εισηγητές ήταν οι  Γιώργος Αυγουστινάτος και Γιώργος Καλδίρης.  Έγιναν 8 συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας η κάθε μία όπου και όπως μας αναφέρουν οι εισηγητές το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν τέτοιο που πολλές φορές η διάρκεια κράτησε περισσότερο των 2 ωρών.

 Σε κάθε συνεδρίαση μετά  από παρουσίαση και συζήτηση στη θεματολογία οι μαθητές παρουσίαζαν τις φωτογραφίες τους και εξηγούσαν τις απόψεις τους τόσο για το κίνητρο τις κάθε λήψης ακόμα και σε επίπεδο τεχνικό. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Studio του κου  Αυγουστινάτου όπου τους έγινε επίδειξη του εξοπλισμού, της χρησιμότητάς του και της χρήσης του και τους δόθηκε η ευκαιρία να ποζάρουν και να φωτογραφηθούν μεταξύ τους. 

Επίσης η συμμετοχή της ομάδας  ήταν πολύ μεγάλη στην φωτοεκδρομή που οργανώθηκε στον Όρμο του Αγίου Νικολάου όπου μετά από το τεχνικό περιβάλλον δόθηκε η ευκαιρία να συνεργασθούν και να φωτογραφίσουν το τοπίο κάτω από τις φυσικές συνθήκες και τον φυσιολογικό φωτισμό. Οι εκπαιδευτές δήλωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι όχι μόνο από το ενδιαφέρον των “junior photographers” για τη φωτογραφία αλλά κυρίως από την αμεσότητα εφαρμογής όσων συζητήθηκαν στο σεμινάριο και από το βαθμό συνεργασίας που είχαν μεταξύ τους. 

Στο τέλος οι ίδιοι οι μαθητές σχολίασαν τα αποτελέσματά τους και διάλεξαν τις φωτογραφίες τους που αναρτήθηκαν στο σχολείο τους, ενώ παρέλαβαν τα διπλώματα τους σαν ένδειξη αναγνώρισης της συμμετοχής τους σε αυτή την δράση. 

Οι εισηγητές του σεμιναρίου ευχαρίστησαν τους μαθητές για την συμμετοχή τους και τη   ευχάριστη συνεργασία που είχαν μαζί τους  και τους ευχήθηκαν καλή συνέχεια στο χόμπι τους.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ