in , ,

Μια κατασκήνωση με τα χρώματα και τις αρχές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού [PICS]

Η Διεύθυνση Νεότητας  του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραγματοποίησε τριήμερη κατασκήνωση στο παλιό Δημοτικό Σχολείο των Λακωνίων. Τα 20 παιδιά  της Νεότητας συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων: σε μαθήματα κολάζ και cartoon με τον κ. Άγγελο Σπάρταλη, γνώρισαν το κόσμο των αστεριών μέσα από τα μάτια του κ. Γιώργου Χουρδάκη, έφτιαξαν χειροτεχνίες για το Bazaar αγάπης με την κα Αλεξάνδρα Καβουσανού, χόρεψαν zumba με τη σχολή χορού της Κατερίνας Παπαστεφανάκη και ξεναγήθηκαν στην αρχαία ΛΑΤΩ από την κα Sabina Beckman. Στην κατασκήνωση έμεινε μαζί με τα παιδιά και ο ορθοπεδικός Ιατρός απο το Ρέθυμνο κ. Ραπτάκης.

Το Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον Πρόεδρος του κ. Άρη Πάγκαλο καθώς και  ο Iατρός  Hani Shaker Masud από τη Διεύθυνση Νεότητας επισκέφτηκαν τα παιδιά συνομίλησαν μαζί τους και μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους.

4-11-erythros-6

Ήταν η πρώτη κατασκήνωση τους, όπως μας είπε η Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Νεότητας κα Λύδια Τζώρτζη, και σκοπός της ήταν τα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες τους να γνωρίσουν και να αφομοιώσουν τις πέντε θεμελιώδης αρχές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

4-11-erythros-5

Ενότητα: Μόνο ένας Σύλλογος Ερυθρού Σταυρού ή Ερυθράς Ημισελήνου δύναται να υπάρχει σε μία χώρα. Πρέπει να είναι ανοικτός σε όλους και να εκτελεί το ανθρωπιστικό του έργο σε όλη την περιοχή του.

Παγκοσμιότητα: Το Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου είναι παγκόσμιο και όλοι οι Σύλλογοι έχουν ίση θέση και μοιράζονται εξίσου τις ευθύνες και τα καθήκοντα στην αλληλοβοήθεια.

Aνθρωπισμός:Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, που δημιουργήθηκε από την επιθυμία παροχής βοηθείας χωρίς διάκριση στους τραυματίες του πεδίου της μάχης, προσπαθεί, υπό τη διεθνή και εθνική του ιδιότητα να προλάβει και να ανακουφίσει τον πόνο οπουδήποτε πιθανόν βρεθεί. Σκοπός του είναι να προστατεύει τη ζωή και την υγεία και να εξασφαλίζει τον σεβασμό προς τον άνθρωπο. Προάγει την αμοιβαία κατανόηση, φιλία, συνεργασία και διαρκή ειρήνη μεταξύ των λαών.

4-11-erythros-4

Αμεροληψία: Δεν κάνει διάκριση ως προς εθνικότητα, φυλή, θρησκευτικές πεποιθήσεις, τάξη ή πολιτικές απόψεις. Προσπαθεί να ανακουφίζει τις ταλαιπωρίες των ατόμων, ωθούμενο μόνο από τις ανάγκες τους και να δίνει προτεραιότητα στις πλέον επείγουσες περιπτώσεις δυστυχίας.

Ουδετερότητα: Για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη όλων των μερών, το Κίνημα δεν δύναται να μεροληπτεί στις εχθροπραξίες ή να εμπλέκεται οποτεδήποτε σε αντιθέσεις πολιτικής, φυλετικής, θρησκευτικής ή ιδεολογικής φύσεως.

4-11-erythros-3

Ανεξαρτησία: Το Κίνημα είναι ανεξάρτητο. Οι Εθνικοί Σύλλογοι, ενώ είναι βοηθητικοί στις ανθρωπιστικές υπηρεσίες των κυβερνήσεών τους και υπόκεινται στους νόμους των χωρών τους, πρέπει πάντοτε να διατηρούν την αυτονομία τους έτσι ώστε να μπορούν να ενεργούν πάντοτε σύμφωνα με τις  Αρχές του Κινήματος.

Εθελοντισμός: Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου είναι ένα εθελοντικό κίνημα βοηθείας κατ’ ουδένα τρόπο εμπνευσμένο από την επιθυμία για κέρδος.

Για την ασφαλή  πραμονή των παιδιών στον αύλειο χώρο του σχολείου φρόντιζαν οι Σαμαρείτες του Τοπικού Τμήματος Αγίου Νικολάου και για την σίτηση τους το Τοπικό Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας. Όλοι μαζί  συμμετείχαν στις περισσότερες δραστηριότητες και όλοι είχαν στο στήθος την καρτέλα με την πρώτη θεμελιώδη αρχή: ΕΝΟΤΗΤΑ!

4-11-erythros-2