in

Μη διαπραγματεύσιμη η τροποποίηση του ΣΧΟΟΑΠ Μιλάτου Σισίου

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΛΑΤΟΥ
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγ. Νικολάου, θα συζητηθεί το θέμα της τροποποίησης του ΣΧΟΟΑΠ και ειδικά για το τμήμα του παραλιακού δρόμου Μιλάτου Σισίου. Ο δρόμος αυτός είναι ένα πάγιο αίτημα των κοινωνιών της Μιλάτου και του Σισίου και έχουν καταβληθεί σοβαρές προσπάθειες για την καθιέρωση και την κατασκευή του. Ανοίγει προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, ανοίγει το μέτωπο της θάλασσας και διευκολύνει την επικοινωνία των πληθυσμών.
Στο ΣΧΟΟΑΠ που έχει εγκριθεί περιλαμβάνεται ο δρόμος ο οποίος διανοίχθηκε από τη δασική υπηρεσία σε παλιά διάβαση που χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν. Δυστυχώς με απαράδεκτο τρόπο ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκης την τελευταία μέρα αποχώρησής του, υπακούοντας προφανώς σε συμφέροντα, υπέγραψε την κατάργηση του δρόμου. Ο Δήμος έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης εκφράζοντας την θέληση των δύο κοινωνιών.
Θεωρούμε λοιπόν μη διαπραγματεύσιμη την τροποποίηση του ΣΧΟΟΑΠ και την παραμονή του δρόμου στην προηγούμενη ρύθμιση όπως επιθυμούν οι δύο κοινωνίες. Υποστηρίζουμε τη λειτουργία του ως δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.
 
 
 
 
Εκ του ΔΣ