in

Μητσοτάκης: Αυταπατώμενος ή ψεύτης ο Τσίπρας – Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε τη στρατηγική της σκληρής πόλωσης και κριτικής που άσκησε η ΝΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
|Στην προηγουμένη ομιλία στη Βουλή ο κ. Τσίπρας μας είπε να μην τον κατηγορήσουμε για ψέματα αλλά γιατί είχε αυταπάτες! Δύσκολο το δίλλημα κ. Τσίπρα. Γιατί δεν ξέρω τι είναι χειρότερο ένας ψεύτης πρωθυπουργός με συνείδηση της πραγματικότητας ή ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργό που δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του. Ένα είναι σίγουρο όμως! Είτε ψεύτης είτε αυταπατώμενος δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας», προκαλώντας αναταραχή μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Είστε ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυμβατική μαγκιά! Όταν έσπασε τα μούτρα του πήρε μια χώρα στο λαιμό του και τη φέσωσε με 86 δις ευρώ!», δήλωσε ο κ. Μητστοτάκης και σημείωσε: «εκτός από αυταπάτη υπήρχε κυρίως συνειδητή πολιτική απάτη! Αδίστακτη! Η χυδαιότερη επιχείρηση εξαπάτησης των ελλήνων που έχει γίνει ποτέ! Αυτό το στίγμα θα το κουβαλάτε για πάντα Θα περίμενε κανείς ότι η στροφή της πλειοψηφίας στη πραγματικότητα θα συνοδευόταν από αυτογνωσία και αυτοκριτικά, όμως συμβαίνει το αντίθετο! Αντί να παλεύεται με τη συνείδησή σας επενδύετε στην επιθετικότητα και την ακραία πολωτική δημαγωγία!».

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στη κυβέρνηση και για το λεγόμενο υπερταμείο, λέγοντας πως αποτελεί μια απόφαση «ντροπή» καθώς, όπως είπε, καμία χώρα στη παγκόσμια ιστορία δεν έχει εκχωρήσει τη περιουσία της για 100 χρόνια. «Γιατί δεν υπάρχει έλεγχος στο κοινοβούλιο και γιατί δεν μπαίνει περιορισμός στα περιουσιακά στοιχεία; Γιατί δεν αρκούσε το ΤΑΙΠΕΔ; Γιατί απλούστατα δεν σας εμπιστεύονται!», δήλωσε και χαρακτήρισε τον περίφημο κόφτη πως είναι ένας μηχανισμός «της προσωπικής σας αναξιοπιστίας».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως, δεσμεύτηκε πως όταν φύγει η παρούσα κυβέρνηση θα «θα ανακτήσουμε τη χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια!», χωρίς ωστόσο να δώσει περεταίρω εξηγήσεις.
Πρόταση

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αφού επανάφερε το αίτημα του για εκλογές, λέγοντας πως είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ», κατέθεσε και τις προτάσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όπως είπε, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018 είναι πολύ υψηλός, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τη μείωσή του στα επίπεδα του 2%, με ταυτόχρονη ρύθμιση του χρέους με τρόπο που να δίνει την ευκαιρία στη χώρα να αναπνεύσει. Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα μπορέσει να πιάσει ρυθμό ανάπτυξης 4% για τα επόμενα πέντε χρόνια με στόχο το 2021 το ΑΕΠ της χώρας να αγγίξει τα 213 δισ. ευρώ. Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να συνδυαστούν με αύξηση των εξαγωγών κατά 10% το χρόνο τουλάχιστον αλλά με άλλο μείγμα πολιτικής και στόχο τις μειώσεις δαπανών και τη σταδιακή μείωση της φορολογίας.

Επιπλέον, ο αρχηγός της ΝΔ, μίλησε για μείωση της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης των λεγόμενων ευγενών ταμείων και συνολική αλλαγή της λειτουργίας του δημοσίου με αναδιάταξη των υπηρεσιών, χωρίς απολύσεις αλλά με αυστηρή τήρηση της σχέσης των προσλήψεων με τις αποχωρήσεις και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. «Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για περιορισμό φοροδιαφυγής και αύξηση φορολογικής συμμόρφωσης», είπε και δεσμεύτηκε για τη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας
newpost.gr