in ,

Μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς από το 2ο δημοτικό σχολείο Aγίου Νικολάου

Μέσα σε μια ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς γιόρτασαν παραμονές των Χριστουγέννων τη λήξη των μαθημάτων και την έναρξη των διακοπών.
Πρωταγωνιστές οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης που σκόρπισαν μέσα από θεατρικά-μουσικοκινητικά δρώμενα και τραγούδια άπειρες ευχές για όλα τα παιδιά του κόσμου, όπου κι αν ζουν, όπου κι αν βρίσκονται: υγεία, φαγητό, στέγη, αγάπη, μόρφωση, φιλία, παιχνίδι, σεβασμό. Ευχές και πολλές παραινέσεις για μικρούς και μεγάλους:

Να μην ξεχάσουμε αυτά τα Χριστούγεννα να πούμε «ευχαριστώ» , να εκφράσουμε απλόχερα την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας στους ανθρώπους που μας πλαισιώνουν καθημερινά, να ανοίξουμε την αγκαλιά μας διάπλατα να χωρέσει όλον τον κόσμο. Να νιώσουμε τη χαρά και την ευτυχία του να προσφέρεις. Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη γιορτή που μας άνοιξε την πόρτα των Χριστουγέννων διάπλατα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να χαρούμε κάθε στιγμή, με τη σκέψη πάντα στο συνάνθρωπο και στο παιδί.
Με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κ. Νεκταρίας Μικεόγλου και Αικατερίνης Δατσέρη και τη μουσική επιμέλεια της κ. Μαρίας Απαλάκη, τα παιδιά της Β τάξης εργάστηκαν πυρετωδώς όλο το Δεκέμβριο και δίκαια εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα όλων.
Πολύτιμη ήταν η συμβολή όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της, κ. Φρόσως Πατεράκη-φυσική αγωγή, Έλσας Καρακασίδου-θεατρική αγωγή , Μαρίας Ζητάκη- εικαστικά, Σάκη Αγοραστού-πληροφορικής και Αικατερίνης Μαυρομάτη-ειδική αγωγή
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης τραγούδησαν πολύ τρυφερά το «So this is CHRISTMAS” και κέρασαν τους γονείς «χριστουγεννιάτικα κράκερς» που έφτιαξαν με την εκπαιδευτικό της αγγλικής γλώσσας κ. Βούλα Παγκάλου.
Η τελευταία μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων στο σχολείο έκλεισε με χορό και τραγούδι στην αυλή και πολλές ευχές για χαρούμενες οικογενειακές γιορτές, αλλά και με μια ακόμη δράση αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Οι εκπαιδευτικοί, με το τελευταίο κουδούνι, παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου τα πολυάριθμα είδη καθαριότητας που συγκεντρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα από παιδιά και γονείς δείχνοντας για ακόμη μια φορά την ευαισθησία τους και την έμπρακτη υποστήριξή τους στις πρωτοβουλίες του σχολείου που φέτος εντάσσονται στο πρόγραμμα εθελοντισμού «Νοιάζομαι και Δρω».
Ευχάριστη έκπληξη για τους εκπαιδευτικούς στο τέλειωμα της μέρας, οι χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες που τους περίμεναν στα γραφεία τους, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.