in ,

Με Ida ξεκινάνε οι προβολές.

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στις 21:30, στο δημοτικό Κινηματοθέατρο REX, η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου θα προβάλει την πολυσυζητημένη ταινία «Ida», του Πολωνού σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι, παραγωγής 2013. Βραβευμένη με ΄Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, με 72 συνολικά βραβεύσεις και 64 υποψηφιότητες, η ταινία πραγματεύεται το θέμα της προσωπικής ταυτότητας και των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που συχνά τη διαμορφώνουν.
        Το 1962 η νεαρή δόκιμη μοναχή Άννα συναντά, λίγο προτού δώσει τους όρκους της, τη μόνη ζωντανή συγγενή της, την αδελφή της μητέρας της. Εκείνη της αποκαλύπτει πως είναι εβραϊκής καταγωγής και την παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι ανεύρεσης του τάφου αλλά και του τρόπου θανάτου των γονιών της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
         Ο Παβλικόφσκι καταπιάνεται με τη συνύπαρξη Πολωνών Καθολικών και Εβραίων, η ταινία όμως δεν είναι μια απλή ιστορική καταγραφή, αλλά ένα πολυσύνθετο δημιούργημα που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε ψυχολογικό θρίλερ, κοινωνικό δράμα ή ιστορικό χρονικό. Εντυπωσιάζει με την ώριμη σκηνοθετική του δεξιοτεχνία, ενώ οι πολιτικοκοινωνικές αναφορές του δεν βαραίνουν στο ελάχιστο τη συγκινητική σχέση των δύο παγιδευμένων στις ψευδαισθήσεις τους ηρωίδων.
        ΄Ενα διαχρονικό και απόλυτα επίκαιρο αριστούργημα της 7ηςτέχνης, μια συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία για τον θεατή, για το ξεκίνημα των τακτικών προβολών της Λέσχης Κινηματογράφου.
        Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, trailer, φωτογραφίες, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα μας:www.kileagn.com