in , ,

Με 5.000 αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας και χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το απόγευμα, οι παράλληλες διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 8 το απόγευμα.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ δίνουν το παρών στα συλλαλητήρια σε οδικές αρτηρίες και πλατείες, με κεντρικά αιτήματα την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι φέτος ιδιαιτέρως ενισχυμένες αφού, γύρω από τον συνεδριακό χώρο και στους δρόμους της πόλης, βρίσκονται σε επιφυλακή 5.000 αστυνομικοί – 2.000 περισσότεροι από πέρυσι. Αν και οι δυνάμεις ασφαλείας εκφράζουν φόβους για επεισόδια και ταραχές, μέχρι στιγμής οι διαδηλωτές έχουν περιοριστεί σε συνθήματα και μεμονωμένες χρήσεις καπνογόνων.

Στην πλατεία Αριστοτέλους ο Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα «συμπόρευσης και ξεσηκωμού χωρίς συμβιβασμού»ς ενώ η Λαϊκή Ενότητα πραγματοποιεί τη δική της συγκέντρωση λίγο πιο κάτω, με τον πρόεδρό της Παναγιώτη Λαφαζάνη, να βρίσκεται επίσης εκεί.

Νωρίτερα, στο μνημείο της Καμάρας, 200 αντιεξουσιαστές, 600 άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και 100 πρόσφυγες φώναξαν συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων ενώ, αυτή την στιγμή, η Εγνατία είναι κλειστή και στα δύο ρεύματά της.

Πηγή: skai.gr