in

Με ΤΣΣΚΑ Μόσχας η ΑΕΚ, στο βάθος Παρτιζάν για Ολυμπιακό!

Ζόρικη κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες στον γ’ προκριματικό του Champions League: Με το νικητή Παρτιζάν Βελιγραδίου – Μπουντούτσνοστ ο Ολυμπιακός, με ΤΣΣΚΑ Μόσχας η ΑΕΚ.
 
H κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ, μάλλον δεν είχε ιδιαίτερα καλές… διαθέσεις απέναντι στις ελληνικές ομάδες στην κλήρωση του γ’ προκριματικού Champions League.
 
Κι αν η ΑΕΚ γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο αντίπαλος της μόνο βατός δεν θα ήταν, ο Ολυμπιακός ασφαλώς περίμενε κάτι πιο εύκολο σε σχέση με ένα ταξίδι στην «καυτή» έδρα της Παρτιζάν Βελιγραδίου, η οποία θα είναι κατά τα φαινόμενα αντίπαλός του.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Μπέσνικ Χάσι, θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Σερβίας, η οποία έχει πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης μετά το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου Μπουντούτσνοστ (με το «καθαρό» 2-0) και φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να βρεθεί απέναντι στους Πειραιώτες.
Η ΑΕΚ, θα έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο καθώς θα χρειαστεί να ταξιδέψει στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με ομάδα με πολυετή παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και συχνή παρουσία στη φάση των ομίλων.
Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη σημερινή κλήρωση του γ’ προκριματικού του Champions League.
ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Σλάβια Πράγας – Μπάτε Μπόρισοφ/Αλασκέρτ (1-1)
Σπαρτάκς Χουρμάλα / Αστάνα (0-1) – Μάριενχαμν/Λέγκια Βαρσοβίας (0-3)
Ζρίνσκι/Μάριμπορ (1-2) – Χαφνάφιορντουρ – Βίκινγκουρ (1-1)
Ζίλινα/Κοπεγχάγη (1-3) – Μάλμε/Βαρντάρ Σκοπίων (1-1)
Λίνφιλντ/Σέλτικ (14/07)- Ντάνταλκ/Ρόζενμποργκ (1-1)
Χάποελ Μπερ Σεβά/Χόνβεντ (2-1) – Ζαλγκίρις Βίλνιους/Λουντογκόρετς (2-1)
Βιτορούλ Κωνστάντσα – ΑΠΟΕΛ/Ντουντελάνζ (1-0)
Χιμπέρνιανς/Σάλτσμπουργκ (0-3) – Ριέκα/Νιού Σεντς (2-0)
Καραμπάγκ/Σαμτρέντια (5-0) – Σερίφ Τιρασπόλ/Κουκέσι (1-0)
Παρτιζάν/Μπουντούσνοστ (2-0) – Ολυμπιακός
ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Νις – Άγιαξ
Στεάουα Βουκουρεστίου – Βιτόρια Πλζεν
Ντιναμό Κιέβο – Γιουνγκ Μπόις
ΑΕΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Κλαμπ Μπριζ – Μπασάκσεχ
Οι πρώτοι αγώνες του γ’ προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν το διήμερο 25-26 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα 1 και 2 Αυγούστου. Η ΑΕΚ θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος στη ρεβάνς.
Η κλήρωση των πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου στη Νιόν με τα παιχνίδια που θα κρίνουν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League να διεξάγονται 15-16 Αυγούστου (τα πρώτα παιχνίδια) και 22-23 Αυγούστου (οι ρεβάνς).
ΠΗΓΗ: sdna.gr