in

Με τρελό τρίποντο του Σπανούλη, ισοφάρισε ο Ολυμπιακός σε παιχνίδι – θρίλερ [VIDEO]

Με break στο break απάντησε ο Ολυμπιακός στον Παναθηναϊκό και με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα έδωσε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους» με 68-66 στο ΟΑΚΑ.
Πριν από αυτό το εκπληκτικό φινάλε είχε προηγηθεί ακόμη ένα μεγάλο σουτ από τον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας, καθώς επίσης με τρίποντο στο 8΄΄ πριν τη λήξη ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε δώσει το προβάδισμα (66-65) στους «πράσινους», που την Πέμπτη θα ξαναπάνε στο ΣΕΦ για τον τρίτο αγώνα.
Ο διεθνής γκαρντ σταμάτησε στους 11 πόντους αλλά ήταν καθοριστικός στο τέλος, και όχι μόνο λόγω του τρίποντου που σημείωσε, ενώ ο «υπαρχηγός» Γιώργος Πρίντεζης, που ήταν κι απόψε συγκινητικός, ήταν πρώτος σκόρερ της συνάντησης με 20.
Για τον Παναθηναϊκό ο μοναδικός «διψήφιος» ήταν ο Νίκος Παππάς, που σκόραρε 12 πόντους, ενώ 9 είχε ο Τζέιμς, που ήταν ο δεύτερος σε προσφορά πόντων στην ομάδα του.
Όπως μαρτυρά το τελικό σκορ, σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ (83-81 ο Παναθηναϊκός), τον πρώτο λόγο στο αποψινό παιχνίδι είχαν οι άμυνες. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους μπροστά 14-11, το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους στο τιμόνι (32-31) και κάπως έτσι κύλησε το ματς στη συνέχεια.
Με ωραίες συνεργασίες και «καθαρό μυαλό» ο Ολυμπιακός προηγήθηκε έως και με 6 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο (50-44), με τον Παππά να κρατά μόνος την ομάδα του κοντά στο σκορ (46-50 στο 30΄).
Με σερί 5-0 ο Σπανούλης διαμόρφωσε το 59-63 και μέσω των βολών φτάσαμε ως το 63-65, με τον Λοτζέσκι να χάνει μία. Ο Σφαιρόπουλος επέλεξε και πάλι άμυνα αντί για φάουλ, ο Διαμαντίδης πέτυχε απίστευτο τρίποντο με stepback και φάνηκε προς στιγμή να τιμωρεί για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό μετά τον αγώνα με την Μπάμπεργκ, αλλά το απίθανο σουτ του V-Span, ουσιαστικά με το ένα χέρι και χωρίς ισορροπία, ξανάδωσε το πλεονέκτημα στην ομάδα του.

naftemporiki.gr