in ,

Με το μισό διοικητικό προσωπικό "λειτουργεί" το ΓΝΑΝ

Στο μισό έχει μειωθεί σε 2 1/2 χρόνια το προσωπικό της διοικητικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου λόγω του ότι η κυβέρνηση έχει σταματήσει τις προσλήψεις.
15 11 14 prosvpiko
Παρόλαυτα, οι εναπομείναστες υπάλληλοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να λειτουργεί κανονικά το Νοσοκομείο, να γίνονται οι προμήθειες των απαραίτητων υλικών, η διεκπεραίωση των οικονομικών θεμάτων, η λειτουργία του γραφείου κίνησης και των εξωτερικών ιατρείων, η λειτουργία των οργάνων του Νοσοκομείου (διοικητικό συμβούλιο, επιστημονικό συμβούλιο, υπηρεσιακό συμβούλιο κα), η προώθηση των εργασιακών θεμάτων του προσωπικού και η γενικότερη διοικητική λειτουργία του ιδρύματος.
Λόγω του ότι πλέον ο αριθμός των εργαζομένων είναι ο μισός (όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα) , ο φόρτος εργασίας των διοικητικών υπαλλήλων έχει διπλασιαστεί με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να κάνουν πολύωρες υπερωρίες για να βγει η δουλειά, τις περισσότερες από τις οποίες δεν τις πληρώνονται αφού η κυβέρνηση έχει επιβάλλει σχετικό περιορισμό.
Ακόμη, οι εναπομείναστες διοικητικοί υπάλληλοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου έχουν επιφορτιστεί με επιπλέον πρόσθετο έργο λόγω της συνένωσης των Νοσοκομείων του νομού, ενώ αντιμετωπίζουν και ένα μεγάλο κύμα συνεχώς γραφειοκρατικών αλλαγών και περιορισμών από τα Υπουργεία Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμιοσης και Οικονομικών.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, με μεγάλη προσπάθεια όλου του διοικητού προσωπικού, έγινε κατορθωτό στο πρώτο οχτάμηνο του 2014 το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στη σχετική αξιολόγηση της ΔΥΠΕ να βελτιώσει τους δείκτες του περισσότερο από όλα τα άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης και να παρουσιάζει μια πολύ θετική εικόνα στα διοικητικά και οικονομικά θέματα.
Παράλληλα, παρά την περικοπή του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου κατά 14% το 2014, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Νοσοκομείου μας κατάφεραν να περιορίσουν  τις ελλείψεις υλικών στα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου, διευκολύνοντας έτσι την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας από τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες.
Βέβαια αυτή η μεγάλη προσπάθεια του διοικητικού προσωπικού του ΓΝΑΝ δεν μπορεί να συνεχίσει να φέρνει θετικά αποτελέσματα, αν δεν βρεθούν λύσεις στο θέμα της υποστελέχωσης της διοικητικής υπηρεσίας, με πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων. Αν δεν γίνουν σχετικές κινήσεις άμεσα και συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί μείωσης του προσωπικού, η διοικητική υπηρεσία του ΓΝΑΝ θα κινδυνεύσει με κατάρρευση κάτι που θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αλλά και των άλλων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ