in

Με τον «Ερωτόκριτο» έπεσε η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Στο κατάμεστο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με τον «Ερωτόκριτο» έπεσε η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»
 
Με τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» να αποθεώνει τους συντελεστές της παράστασης «Ερωτόκριτος in blues»,  παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, έπεσε το βράδυ της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου, «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Η ιδιαίτερη παράσταση του «Ερωτόκριτου», μια τολμηρή προσέγγιση του συνθέτη  Δημήτρη Μαραμή στο πασίγνωστο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και αποτέλεσε το ιδανικό φινάλε  για το φετινό φεστιβάλ, το οποίο για σχεδόν ένα μήνα προσέφερε στους Ηρακλειώτες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν γεμίζοντας κάθε βράδυ, από τις 24 Αυγούστου έως και τις 19 Σεπτεμβρίου όλους τους χώρους του, για να απολαύσουν συναυλίες, παραστάσεις, ημερίδες, εκθέσεις.

Κάτι που όπως τόνισε στον χαιρετισμό της πριν την έναρξη της παράστασης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη δημιουργεί την υποχρέωση το 4ο «Κρήτη, μια ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» να είναι ακόμη καλύτερο: «Δεν μπορώ παρά να καταθέσω δημόσια ότι πιστεύω πως το Ηράκλειο έχει ένα κοινό αξιόλογο, ώριμο, απαιτητικό. Όσο και αν μας βαραίνει αυτή η διαπίστωση, οφείλουμε να τη λάβουμε υπ΄όψιν μας και να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Διότι όπως λέμε πάντα, το Ηράκλειο αξίζει περισσότερα».