in ,

Με σκοπό πάντα τη προστασία και μέριμνα ευπαθών ομάδων

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 ο Αντιδήμαρχος Σητείας Χριστοδουλάκης Παύλος,  αρμόδιος για το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Σητείας, όπου γνώρισε το προσωπικό και τους χώρους όπου στεγάζονται και τους ευχαρίστησε για τη μέχρι  σήμερα  αφοσίωση και απόδοση στην εργασία που προσφέρουν στους δημότες μας.

Ενημερώθηκε για την λειτουργία των δομών και τις δράσεις που υλοποιούν και πρόκειται να υλοποιήσουν.

Με σκοπό πάντα τη προστασία και μέριμνα ευπαθών ομάδων πληθυσμού που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος μας σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους στις παραπάνω  δομές παρέχει τις υπηρεσίες σε ικανοποιητικό βαθμό με ευαισθησία, σεβασμό και προσοχή.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του δημότη με όλους τους φορείς, υπηρεσίες, προγράμματα που έχουν στόχο τη κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας και παράλληλα προσφέρει ενημέρωση και παρακολούθηση για όλα τα επιδόματα και παροχές. Προγραμματίστηκε  σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Κέντρο Κοινότητας με συγκεκριμένες δράσεις να διοργανώσει εκδηλώσεις, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε κοινωνικά θέματα, οι οποίες θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθούν, έτσι ώστε να υπάρχει εξωστρέφεια και χρησιμότητα στη τοπική κοινωνία.
Συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν τα  εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας στις 26 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 12 μεσημέρι στο κτίριο του ΚΑΠΗ.
Επίσης δημόσια ευχαριστούμε τις προσφορές επιχειρήσεων, δημοτών και συλλογικών φορέων που εξασφαλίζουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.